BAŞKAN FADILOĞLU, ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN FADILOĞLU ENGELLİ VATANDAŞLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi önünde çiçekle karşılanan Başkan Fadıloğlu, engellilerle yakından ilgilendi ve engellilerin sorunlarını dinledi. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi üyelerinin organize ettiği eğlencede engelli vatandaşlar uzun süre halaylar çekerek, gönüllerince eğlendi. Başkan Fadıloğlu’nun da eşlik ettiği eğlenceli dakikalarla stres atan engelliler, gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.  Etkinlikte söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşitlik ilkesi çerçevesinde engelli vatandaşlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Şehitkamil Belediyesi olarak gerçekleştirilen hizmetlerde sürekli olarak engellilerin durumunun göz önünde bulundurulduğuna değinen Fadıloğlu, hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Yapmış olduğumuz hizmetlerde kadın-erkek ayrımı yapmadığımız gibi engelli-engelsiz ayrımı yapmamız da söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır. Onların ihtiyacını karşılamak da bizim asli vazifemizdir. Sağlıklı her birey, birer engelli adayıdır. Bugün biz engelsiz olabiliriz ama yarın için bir engelli adayı olabiliriz. Hayatta her şey var. Onun için bütün kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları bertaraf etmek için bizim el ele vermemiz lazım” diye konuştu.

 

HERKESİN İHTİYAÇLARI KARŞISINDA ÇÖZÜM ÜRETMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ

Özellikle kendilerine iletilen manüel ve akülü tekerlekli sandalye talebine öncelik verdiklerini aktaran Rıdvan Fadıloğlu, “Şu ana kadar Şehitkamil Belediyesi’nin imkanları çerçevesinde gelen taleplere mümkün olduğu kadar cevap vermeye gayret gösterdik. Özellikle tekerlekli sandalye veya akülü tekerlekli sandalyeyle ilgili olarak gelen talepler ekiplerimiz tarafından adresinde inceleniyor, karar kılındığında alınıyor. İmkanım olursa birebir ben gidip teslim etmek istiyorum. Hem bir çayını içip o kardeşimin, evinde bir başka sıkıntısı varsa onu giderebilmek adına adreslerine birebir gitmek adına gayret gösteriyorum. Ancak sizler de kabul edersiniz ki artık 700 bin nüfusa yaklaşan Şehitkamil, Türkiye’deki neredeyse 60’a yakın vilayetten büyük bir yapı. İmkan olduğu müddetçe bunu yapmaya devam edeceğim. Ama ben birebir gidemezsem de ekip arkadaşlarım bunu birebir takip ediyor. Bizler milletin parasını millete harcıyoruz. Bizim bu almış olduğumuz tekerlekli sandalyeler babamızın parasından değil. Bu paralar sizlerin parası, milletin parası. Milletin emanetini dengeli yönetmek adına sizler bize ruhsat verdiniz. Bir dönem belediye başkanlığı yaptık, ikinci dönem için de sizler bize dediniz ki bir dönem daha devam et. Biz de elimizdeki kaynakları genç-ihtiyar, engelli-engelsiz, çocuk-büyük demeden herkesin ihtiyaçları karşısında çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANIMIZ RIDVAN FADILOĞLU, BİZLERİN TÜM TALEPLERİNİ DİKKATE ALIYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender ise, “Bütün sorunlarımızın bitmesini istiyoruz. Biz de diğer insanlar gibi bir vatandaş olarak eşit hizmet almak istiyoruz. Bu günlerin artık zamanı geldi de geçiyor bile. Sağolsun Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, bizlerin tüm taleplerini dikkate alıyor. Başkanım tek tek evlere gidiyor. Evde hem onların çayını içiyor hem de onların birebir sorunlarını dinliyor. Bunu 5 yıldır yapıyor. Allah nasip etti bir 5 yıl daha hizmet edecek. Bizim halkı ile bütünleşen, insanlarını sayıp bilen böyle belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Başkanımız bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

 

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yanlarından ayrıldı.