BAŞKAN FADILOĞLU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Başkan Fadıloğlu ve Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda muhtar katıldı.

Yaklaşık 143 köy ve mahalle muhtarının katıldığı programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı m. Rıdvan Fadıloğlu, muhtarlara en çok yaşadıkları sorunları anlatmalarını isteyerek sorunların ise kısa sürede lafta kalmayarak çözümleneceğini duyurdu. Başkan Fadıloğlu daha sonra yaptığı sunumlarla 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlatarak; 1+1 Şirinevler Sosyal Konutlarıyla, hedeflerimiz, ekonomik, huzurlu, güvenli ve modern yaşam alanları kurmaktır. Binaların satış rakamları 30 bin 220 liradır. Projede minimum maliyeti hesap ediyoruz. Herhangi bir kar gözetmeden gelecek hafta içerisinde talepleri toplayacağız. Binaların peşin alınabileceğini öncelikle belirtmek istiyorum. İsteyen de dilediği bankadan kredi kullanarak satın alabilir” dedi.
Beyaz umutlar projesiyle binalara nitelik kazandırdıklarını anlatan Başkan Fadıloğlu, Bu şekilde Şirinevler yepyeni bir görünüm kazandı. Bunları belirli imkanlar dahilinde belli bir yere kadar yaptık. Kaynak bulduğumuzda tamamını bitirmiş olacağız. Şehitkamil Kültür Merkezi bitme noktasına geldi. Şu anda dekorasyon aşamasındayız. Dış tarafta bir işimiz kalmadı. Önümüzdeki hafta itibariyle dış peyzaj ve otopark düzenlemesine geçmiş olacağız. Yüzme havuzunun temelini attık yapımı devam ediyor.

Dülük Mesire alanında ilk etap tamamlandı. Burası faaliyete geçti. Ağaçlamayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Başpınar'a giderken sağ taraftaki bölümü çocuklarla beraber ağaçlandırdık. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden veya nerede hazine mülkü varsa onları alıp ağaçlandırmak istiyoruz. Bundan önceki ağaç tutma oranımız yüzde 90 oranındadır. Parklardaki çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Engelli vatandaşlarımız için yaptığımız park artık hizmet veriyor. Niteliksiz olan parklarımıza yepyeni bir görünüm kazandırdık. Sosyal tesislerimizde hizmetlerimiz devam ediyor. Meslek edindirme, SBS ve diğer kurslarımızdaki eğitimler de sürüyor. Otopark sorunumuzu Park-Otopark ile çözüyoruz. Şimdiye kadar 32 park-otoparkımız faaliyete geçti. Anne merkezlerimizde hem anneler hem de çocukları eğitim görüyor. Etüt merkezlerimizde 2010-2011 eğitim döneminde; 2 bin 534 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilere akıllı defter tahta ve kitap dağıtımı yapıyoruz. El beceri kurslarımızda 3 bin 252 öğrencimize MEB onaylı sertifikaları verildi şeklinde konuştu.

Kendi arazileri olan toplam 35 bin metrekare alana inşa edilen asfalt şantiyesinin saatte 120 ton asfalt üreteceğine dikkat çeken Fadıloğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü 2011 yılında altyapıya ve asfalta büyük oranda önem vereceğiz. Şehitkamil ilçesi büyüdükçe ihtiyaçlar ve taleplerde çoğalıyor. Daha önceki şantiye yerimiz kapasite olarak yeterli değildi ve asfaltımızı dışarıdan temin ediyorduk. İhtiyaçlara cevap veremeyen bir konuma geldiğinden, kendi arazimiz olan 35 bin metrekare alana sahip bu yere son derece hızlı çalışabilen ve saatte 120 ton asfalt üretebilen bir tesis kurmaya karar verdik. Kurduğumuz bu tesisimiz eskiye oranla 5 kat daha fazla asfalt üreterek ve günde ortalama 6 bin 600 metrekare alana hızlı bir hizmet sunmayı planlıyoruz diye konuştu.