BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN EĞİTİM GÖREN SURİYE'Lİ ÇOCUKLARA ZİYARET

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ PROJEYE TAM DESTEK VERİYOR

 

Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde ülkelerini tek eden Suriyeli vatandaşların eğitim çağındaki çocukları Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yapılan projeyle eğitim ve öğretim hayatına devam ediyor. 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü proje Suriye’de ki eğitim müfredatına uyularak Türkçe dersleriyle birlikte eğitim veriliyor. Şehitkamil Belediyesi de bu projeye öğrencilerin gidip gelmeleri için servis imkanı ve eğitim için gerekli araç ve gereçleri sağlayarak destek veriyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu eğitim gören çocukları ziyaret ederek tek tek ilgilendi. Başkan Fadıloğlu’nun okul malzemesi hediye ettiği ziyarette Suriyeli çocuklar Başkan Fadıloğlu’na hem Türkçe hem de Arapça seslendiler.

BAŞKANIMIZIN DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Fadıloğlu’nun desteğinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Suriye Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Süleymanhan; “Şu an 18 şubede 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar eğitim verilmektedir. Şehitkamil Belediyemiz çocuklarımızın servis noktasında bizlere yardımcı oluyor. Çocuklarımızı alıp okula okuldan sonrada tekrar kaldıkları yerlere götürüyor. Ayrıca Başkanımız çocuklarımızın eğitim için gerekli araç ve gereçleri sağlama konusunda yardımcı oluyor. Suriye ve Türkiye halkı geçmişten beri kardeştir ve öyle de olmaya devam edecektir. Başkanımızın duyarlılığına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Suriye’den gelip ülkemizde misafir olan çocukların eğitim meselesinin çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Gaziantep Valiliği koordinesinde yapılan bu çalışmayla çocuklarımızın eğitim öğretimine devamını sağlıyoruz. Burada birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar 800’e yakın öğrenci Türkçe dersleriyle birlikte Suriye’de ki müfredata uyularak eğitimine devam ediyor. Biz de Şehitkamil Belediyesi olarak çocuklarımızın buraya getirilip götürülmesinde ve eğitim öğretim için gerekli araç ve gereçleri temin ederek destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız eğitimlerinde geri kalmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.