BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN İTALYAN USULÜ YEMEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


İtalyan şef Francesco Distefano eşliğinde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören yemek kursunda 2 haftalık bir eğitimin ardından kursiyerler sertifikalarını aldılar. Şehitkâmil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen törene İzmir İtalya Konsolosu Igor Di Bernardini, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkâmil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Murat Özgüler, Fahri Konsolos Mehpare Şayan Kileci ve kursiyerler katıldı.

İTALYAN YEMEKLERİNİ TANITTIK

Kültürel etkileşimin arttırılması amacıyla düzenlenen İtalyan yemekleri kursuyla ilgili konuşan Fahri Konsolos Mehpare Şayan Kileci, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk ve İtalyan kültürlerini birbirine yaklaştırmak üzere düzenlediğimiz etkinliğimizin başarı ile sonuçlanmasının heyecanını yaşıyoruz. Bilindiği gibi Gaziantep İtalya Fahri Konsolosluğu’nun 2010 kültürel etkinliği olarak dünyada şehir ismiyle anılan az sayıdaki mutfaklardan biri olan Gaziantep mutfağının en güzel örneklerini ilk kez İtalyanca yayınlamıştık. Bu yıl ise düzenlediğimiz kurs ile İtalyan yemeklerini Gaziantep’te tanıtmayı amaçladık” dedi.

GAZİANTEPLİLER İTALYAN YEMEKLERİNİ BEĞENDİ

Gazianteplilerin İtalyan mutfağına gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kileci, şunları kaydetti: “Temel malzemelerin kullanılmasıyla mükemmel tatları ortaya çıkaran İtalyan mutfağı dünyanın en zengin ve beğenilen mutfaklarından birisidir. Farklı lezzetler sunmasından dolayı İtalyan mutfağı hakkında genelleme ya da tanım yapmak kolay değildir. İtalyan mutfağı tarihteki kültürlerden ve kendi içinde ayrı bir dünya oluşturan her bölgenin kendine has mutfak geleneklerinden kalan mirasın harmanlanmasıyla oluşmuştur. Bu mutfağın temelleri İtalya’nın geçmişte yemek konusuna değer veren birçok kültüre ev sahipliği yapmasıyla oluşmuştur. Damak tadına önem veren Gaziantep halkının farklı yemek kültürlerine ilgi göstermesi bizi oldukça memnun etti”.

Kileci, sertifika törenine katılan İtalya Konsolosu Igor Di Bernardini ve organizasyona destek veren Şehitkamil Belediyesi ile Turna yağlarına teşekkür etti.

GAZİANTEP TÜRKİYE’NİN GELİŞEN YÜZÜ

Etkinliği destekleyen ve sertifika törenine katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise yaptığı konuşmada böyle önemli bir etkinliğin parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitkâmil Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, “İtalyan ve Türk kültürlerinin kaynaşması açısından bu etkinliği çok önemsiyoruz. Gaziantep, Türkiye’nin gelişen ve değişen yüzü. İnsanlar kabuğundan sıyrılıp dünyayla entegre olmalılar. Bizim farklı kültürlerden, farklı kültürlerin de bizden alacağı çok şey var. Bu nedenle de biz Belediye olarak bu tür kültürel etkinlikleri devam ettireceğiz. İtalya Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun gerçekleştirdiği bu etkinlik için Murat Özgüler’e, Sayın Konsolosumuz Mehpare Şayan Kileci’ye, kursiyerlerimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.