BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN SPORA BÜYÜK YATIRIM

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından yaptırılan ve amatör takımların hizmetine sunulan Gazikent Futbol Sahası’nın açılışına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şamil Tayyar, Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Nuri Öcal, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, AK Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, Futbol İl Temsilcisi Güngör Sönmez, ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, amatör takım temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ASKF Başkanı Gözegir; “Rıdvan Başkan, Bu Sahayı Yaparak Sözünü Yerine Getirmiştir”

Kısa adı ASKF olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, yaptığı konuşmada ise, “Gaziantep’te 63 amatör takımımız faaliyet gösteriyor. Malesef maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde gençlere spor yaptırıyor. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun yapmış oldukları malzeme yardımları, onlara manevi olarak büyük destek oluyor. Manevi yapılacak desteklerde vergi muafiyeti olarak yardım yapan sanayiciye geri dönecektir. Takımlarımız deplasman maçlarına gitmek için büyük sıkıntılar çekiyor. Yerel yönetimlerden araç desteği istiyoruz. Eğer araç desteği sağlanırsa, takımlarımız deplasman maçlarına giderken bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu her katıldığı platformda, spora destek olacağı yönünde sözler veriyor. Bugün bu sahayı yaparak sözünü yerine getirmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Desteğinin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Gençlerimizin Her Zaman Yanlarındayız”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada, “Gazikent’te yapılan bu tesis uzun süre atıl vaziyette kaldı eksikleri olduğu için. Daha sonra Gençlik ve Spor il Müdürümüz Nuri Öcal ile ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir ile el ele vererek sahanın eksiklerini giderdik. Çevre düzenlemesini, soyunma odalarını, kale direklerini yaparak nizami olan bu sahayı futbol oynanır hale getirdik, amatör takımların hizmetine verdik. Bu bölgede sadece bu sahayı yapmakla kalmadık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak görkemli bir kapalı spor salonu inşaatına başladık, kısa bir süre sonra yapımı tamamlanacak ve gençlerin hizmetine sunacağız. Yine takımların ısınması için ikinci bir antrenman sahasını yaptık. Artık bu bölge tamamen spor alanı oldu. Amatör takımları düşünürken, gençleri göz ardı etmedik. Açmış olduğumuz futbol okulu haftanın 3 günü, çocuklara eğitim veriyor. Spor eğitimi verirken asla ders saatleri ile çakıştırmıyoruz. Çocuklar hem normal eğitimlerini devam ettirmeli, hem de spor eğitimi almalı. Bunu yaptık. Gaziantepspor UEFA Ligi’ne katılmayı hak etti. Büyükşehir Belediyespor ise Süper Lig mücadelesi veriyor. Bizde işin mutfağında yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Göreceksiniz bu sahalarda yetişen sporcular, ilerleyen yıllarda profesyonel takımlarda forma giyecekler” şeklinde konuştu.

Kaymakam Aydın “Şehitkamil İlçesi Sosyal Devlet Anlayışını En İyi Şekilde Yerine Getiriyor”

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, mükemmel bir spor tesisi yaparak gençlerin hizmetine sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, “Artık belediyelerin görevi sadece altyapı ve imar yapmak değil. Belediyelerimiz artık sosyal devlet anlayışı içerisinde çalışıyorlar. Sanayisi ve ticareti ile Dünya’nın en önemli illerinden birisi olan Gaziantep, Türkiye’de bir çok il nüfusundan daha büyük olan Şehitkamil İlçesi sosyal devlet anlayışı görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Bu çıta her geçen gün daha yükselmeli. Bu tesisi gençlerimize kazandırarak, gençlerin sokak yerine spora yönelmesini sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Takımlara Kupaları Verildi…

Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme’da şampiyon olan takımlara kupaları verildi.
Süper amatör Küme Şampiyonu Şehitkamil Belediyespor, Süper Amatör Küme’de Ligi 2. Tamamlayan Şahinbey Gençlik Spor Kulübü, 1. Amatör Küme B Grubu Şampiyonu Demirspor, 1. Amatör Küme Play-Off Şampiyonu Çağlayanspor, U19 Lig şampiyonu Gazikentspor, U17 Lig Şampiyonu Gazikentspor, U15 Lig Şampiyonu Gazikentspor, U14 Lig Şampiyonu Gazikentspor, U17 Lig şampiyonu TEDAŞ Spor ile U19 Lig şampiyonu il Özel İdarespor’a şampiyonluk kupaları törenle verildi.

EŞOFMAN YARDIMI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Süper amatör Küme, Birinci Amatör Küme ve İkinci Amatör Küme’de bulunan takımlara eşofman yardımında bulundu. Gazikent Sahası’nın açılışına katılan takımlara malzemeleri törenle verildi.

PLAKET TÖRENİ

Gazikent Sahası’nın açılışında spora emeği geçenlere plaket verildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, spora hizmetlerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı’na plaket verirken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Gaziantep’te spor yatırımlarına büyük önem veren Gençlik ve Spor il Müdürü M. Nuri Öcal ile Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Sait Kılıç’ı plaketle ödüllendirdi.

Konuşmalar ve Ödüllerin ardından protokol üyeleri kurdele keserek spor tesisini hizmete açtı. Daha sonra ise tek tek kaleye şut çeken protokol üyeleri ilginç görüntülere sahne oldu. Program hatıra fotoğrafı çektirmenin ardından son buldu.