BAŞKAN FADILOĞLU'NUN 19 MAYIS MESAJI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu mesajında; “19 Mayıs ülkemiz için dönüm noktasıdır, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde kenetlenen milletimiz; bağımsızlık adına dünyaya emsal teşkil edecek bir mücadele örneği göstermiştir. Büyük önderin “Millet İradesi”ne güvenerek başlattığı bağımsızlık savaşı; fedakarlık ve insan üstü çabayla kazanılmış, bugünkü Millet Egemenliğinin temelleri o günlerde atılmıştır. Atatürk gençlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, genç neslin ve bizlerin en önemli görevidir” dedi.

Dünya’daki birçok ülkenin tarihinde bağımsızlık çabaları olduğunu ancak, Atatürk önderliğinde milletimizin verdiği istiklal mücadelesinin; yöntem ve sonuçları bakımından, eşi benzeri bulunmadığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Savaşın ardından yeniden bir ülke kuruldu, ekonomisiyle, sosyal yapılanmasıyla; çağdaş ve demokratik bir cumhuriyet ortaya çıktı. Kurucularımız, bunu hep birlikte başarırken, bugün bizlere onların yolunu takip etmek düşüyor. Gençlerimiz, şunu çok iyi bilmelidir ki; Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur.

Bizler gençlerimiz için çalışıyoruz. İlçemizde kurduğumuz Şehitkamil Spor Akademisi Futbol Okulu ile gençlerimizin, sağlıklı ve profesyonel bir ortamda spor yapmalarını hedefliyoruz. Çeşitli yaş gruplarında faaliyet gösteren Futbol Okulu, suni çim sahası, soyunma odaları, antrenman aletleri ve uzman antrenörleri ile tüm gençlerimizin hizmetindedir.

Yine bu yıl içerisinde faaliyete geçecek Şehitkamil Belediyesi Alleben Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da gençlerimizi, yüzme gibi güzel bir spor dalıyla tanıştıracak ve onlara bu alanda kariyer yapma imkanı sunacaktır.

Bizler Büyük Önder Atatürk’ün istediği gibi gençlere yatırım yapıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.