BAŞKAN FADILOĞLU BLOOMBERG HT'DE PROJELERİNİ ANLATTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL’İN VİZYONUNU DEĞİŞTİREN PROJELERİ TANITTI

Göreve geldiği günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan Başkan Fadıloğlu, Gaziantep ve Şehitkamil’in çehresini değiştiren projelerini sunuculuğunu İpek Kaplan Köseoğlu ve Okhan Şentürk’ün yaptığı ‘Kentsel Dönüşüm Rehberi’ adlı programda anlattı. Sunucuların soruları üzerine Türkiye’nin silüetini değiştiren 10 proje arasına giren Türkiye’nin en büyük Biyolojik Göleti’nde bahseden Başkan Fadıloğlu, kendi kendisini temizleyen göletin Gaziantep’in olduğu kadar Türkiye’nin de gururu haline geldiğini belirtti. Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan göletin çevresinde 255 türde 11 bin bitkinin barındığını ifade eden Başkan Fadıloğlu, bitkilerin üzerinde yer alan etiketler sayesinde özellikle öğrenci ve ziyaretçilerin bitkilerin hangi türde ve nerede yetiştiği hakkında geniş bilgiye sahip olduklarını dile getirdi. Hafta sonları Dülük Tabiat Parkı’nın piknik yapmak isteyen insanlarla dolup taştığını ekleyen Başkan Fadıloğlu, vatandaşların yoğun ilgi ve istekleri doğrultusunda geceleri de piknik yapılabilmesi amacıyla ışıklandırma çalışması başlattıklarını vurguladı. Her geçen gün aşırı göç alan Gaziantep’te 1+1 konutlar inşa ettiklerini anlatan Başkan Fadıloğlu, nüfusun yoğun olmasından dolayı 1+1 dairelere ilginin az olduğunu aktardı. Belediyenin mühendis ve mimarları tarafından 1+1 dairelerin nitelikli bir şekilde projelendirildiğini bildiren Başkan Fadıloğlu,  daireleri 33 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduklarını söyledi. Geri dönüşüm noktasında yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Fadıloğlu, bu noktada epey bir yol kat ettiklerini kaydetti.

 

KENDİ ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETEN TEK BELEDİYE

“Gaziantep tarihi ipek yolu üzerinde bulunan tarihi bir merkez” diyen Başkan Fadıloğlu, “İçerisinde tarihi yapıtları barındıran Gaziantep’te Zeugma kadar nitelikli mozaikler bulunmaktadır. Onatkutlar’da biz 700 dönüm bir arazinin geri dönüşümü için devreye girdik. Hatta ilk planda 1/5’lik arazinin 700 dönümünü kentsel dönüşüm alanına çevirdik. Fakat vatandaş belediyeye baskı yaptı. Bizler vatandaşlarımızın isteği üzerine çok katlı binalar yapmayacağız. Binaları geniş alanlara yayacağız. Dülük Tabiat Parkı içine kurduğumuz güneş panelleriyle kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Bu bölgenin harcadığı enerjinin yüzde 80’ini bu panellerden karşılıyoruz” dedi.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YARI OLİMPİK HAVUZUYLA TÜRKİYE’YE İLKLERİ YAŞATTI

Yarı olimpik yüzme havuzu ile Türkiye’ye ilkleri yaşattıklarını anımsatan Başkan Fadıloğlu, “12 yaş altı çocukların soyunma ve giyinme bölümleri ayrı. 12 yaş üstündeki sporcularımızın soyunme bölümleri de ayrıdır. Bu ve diğer projelerimizi nitelikli olarak gerçekleştirdik. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızla da tarihi yeniden canlandırdık. Tüm eski ve tarihi yapıları restore ettik. Bizim bir hedefimiz daha vardı. Kongre turizmini Gaziantep’e çekmek.  Kongre merkezinde Gaziantep’in yöresel ve mimarilerini kullanarak çok nitelikli bir kültür merkezi yaptık. Bu merkez ile çok önemli ulusal kongrelere ev sahipliği yaptık" diye konuştu.