BAŞKAN FADILOĞLU CANLI YAYINDA SORULARI CEVAPLADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Dülükbaba bambaşka oldu

Başkan Fadıloğlu Dülükbaba ile ilgili; “Gaziantep’in sahre zamanı eylül ayında başlar. Bu sene havaların sıcak olmasından dolayı yeşillendirme çalışmalarımız istediğimiz düzeyde gitmedi. İnşallah bu ayın sonundan itibaren Dülükbaba tam anlamıyla hizmete girmiş olacak. Çok büyük çocuk oyun grupları, alışveriş birimleri, spor aletleri, koşu parkuru ve çevre düzenlemeleri ile bambaşka bir Dülükbaba ortaya çıkıyor” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Sayın Başbakanımız Beyaz Umutlar Projesini çok beğendi”

Başbakanın ziyareti sırasında Şirinevler Beyaz Umutlar Projesine dikkat çektiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Sayın Başbakanımızdan özellikle beyaz umutlarda çok olumlu tepkiler aldık. Bizler bu projeyi daha da genişleterek devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“1+1 Sosyal Konutlar Hızla İlerliyor”

Devam eden projelerden de bahseden Başkan Fadıloğlu; “Bir evi tam olarak bitirerek nasıl bir daire olacağını göstermek istedik almak isteyen kardeşlerimiz nasıl bir eve sahip olacaklarını bilmesini istedik. Bizim amacımız bu evleri en uygun ödeme koşulları ile dezavantajlı vatandaşlarımıza sunmaktır. Tabi ki alt gelir grubundaki belli bir ödeme yeteneğine sahip vatandaşlarımızdan başvuruları alacağız ve başvuruları yapılan çalışmalar ile değerlendireceğiz. Ödemeler ise evlere geçtikten sonra yapılacak. 1+1 Sosyal Konutların İnşası noktasında planlanandan çok daha önde gidiyoruz. Ayrıca peyzaj çalışmalarına da başlayarak mayıs ayında her şeyi ile bitmiş halde teslim edeceğiz” diye konuştu.

“ŞKM, büyük tiyatro oyunları, gösteri ve konserlere ev sahipliği yapacak”

Kültür Merkezine ŞKM ismini verdiklerini söyleyen Başkan Fadıloğlu; “ Kültür merkezini çok sık ziyaret ederek çalışmaları keyifle izliyoruz. İnşaat çok hızlı ilerliyor. Bir taraftan çatı işlemeleri yapılırken bir taraftan da yapı işleri devam ettiriliyor. Kültür merkezimizde özellikle sahne tam bir tiyatro merkezi halinde olacak. Burada çok büyük tiyatro oyunları, gösteriler, konserler düzenlenebilecek. Havalandırmasından tutunda, engelli vatandaşlarımız için oluşturulan sistemlere kadar birçok özelliği içinde barındıran Merkezimizin kompleks yapısına uygun olarak ona ŞKM yani Şehitkamil Kültür Merkezi ismini verdik” dedi.

 

“Şehir dışından gelen hasta refakatçilerinin gönül rahatlığı ile kalabilecekleri bir merkez oluşuyor”

Başkan Fadıloğlu, hastaya yakınları için Üniversite hastanesi yakınlarına yapılan merkez için ise; “Üniversite hastanesinde kalan hastaların şehir dışından gelen yakınları banklarda ve hastane içindeki, muhtelif yerlerde kalıyorlardı. Bunu gidermek için Üniversite hastanemin yakınında Şehir dışından gelen hastaların refakatçilerinin kalabilmesi için yatakhane, kafeterya, çamaşır odası, dinlenme salonu gibi bölümlerden oluşacak ve üniversitemiz tarafından yönetilecek bir merkez yapıyoruz.” diye konuştu.

“Yardım ederken insanlarımızın gururlarını da düşünmeliyiz”

Ramazan yardımları ile ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Fadıloğlu; “Bizce Bir elin verdiğini diğeri görmemeli… Öncelikle ihtiyaç sahiplerinin adresleri belirleniyor ve ekiple mahalle mahalle bölünüyor. 13 ekibimiz var ve gerçek ihtiyaç sahiplerine bu yardımları ulaştırıyor. Bizler bu çalışmaları geçen senede gece yaptık bu senede aynı şekilde yapıyoruz. Çünkü hiçbir vatandaşımızın çevredeki komşularına karşı rencide olmasını istemiyoruz. Diğer bir yandan kurduğumuz çadırla iftar yemeklerinde vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz” şeklinde konuştu.

“15 gecede 15 farklı mahallede şenlik”

İlk defa Ramazan Şenlikleri’nin mahallelere taşındığının vurgulanması üzerine projeyle ilgili bilgi veren Başkan Fadıloğlu; “Ramazan Şenliklerini ise özellikle mahallelerimize taşıdık çünkü hem saat konusunda geç vakitler vatandaşlarımızın yollara düşmesini istemedik ayrıca yine vatandaşlarımızın belli noktalara gitmek için ailesi ile yol parası vermek zorunda kalmasını istemdik. Şenliklerimiz, 15 gece boyunca 15 farklı mahallede yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Programımızda çocuk oyun gösterileri tasavvuf müziği konseri gibi etkinlikler yer alıyor” dedi.