BAŞKAN FADILOĞLU ENGELLİ TEDAVİ MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

TÜM ENGELLİ OLAN KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Alleben1 Yüzme Havuzu Engelli Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli sporcularla yakından ilgilendi. Engelli sporculara yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, sporculara çeşitli hediyeler sundu. Başkan Fadıloğlu daha sonra engelli yüzme havuzunda yüzme öğrenen engelli sporcuları da izledi. Ailelerle sohbet eden Başkan Fadıloğlu, engelli vatandaşlara hizmet etmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi. Tüm engelli vatandaşların dünya engelliler gününü kutladığını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bugün Alleben1 Yüzme Havuzu Engelli Tedavi Merkezi’nde eğitim gören engelli sporcularımızı ziyaret ettik. Tabi burada yalnızca fiziksel engeliler değil, down sendromlu çocuklarımızın da mutlak suretle eğitilmesi gereken her nokta da engelli olan kardeşlerimize, yavrularımıza destek vermeye çalışıyoruz. Bugün ki içerisinde bulunduğumuz tesiste yaklaşık kayıtlı 73 çocuğumuz bulunuyor.

Sürekli olarak spor yapmaya gelen 50 sporcumuz bulunuyor. Çocuklarımız özellikle su ile rehabilite edilerek kazanmaya çalışılıyor. Ben bu konuda emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bunlar birebir eğitim gerektiriyor. Gönül istiyor ki daha çok yavrumuzla ilgilenelim fakat hem fiziki mekan hem de hoca meselesinden dolayı ancak bu kadarına hükmedebiliyoruz. İnşallah bu şekildeki tesislerin artmasıyla daha fazla insana ulaşılmış olur. Ben bu nedenle tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü yürekten kutluyorum” dedi.

 

AİLELERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Engelli sporcuların aileleri ise, “Şuana kadar böyle bir ilgiyi hiçbir yerden görmemiştik.  Engelliler adına böyle bir yatırım görmemiştik. Şehitkamil Belediyesi’nin engelli vatandaşlarımıza böyle bir tesis kazandırması bizlere çok büyük bir mutluluk verdi. Çocuklarımız açısından hem fizik açısından hem de psikolojik açıdan çok çok mutlu oluyorlar. Bunun için de öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu tür aktivitelerin engelli çocuklarımıza sunulması, biz engelli bireyleri olarak ta mutlu ediyor” diye konuştular.