BAŞKAN FADILOĞLU,GAÜN ÖĞRENCİLERİNE KONUK OLDU

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

ÖĞRENCİLER DİKKATLE DİNLEDİLER

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin periyodik olarak gerçekleştirdiği konferansın bu ayki konuğu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu oldu. Fakülte Öğretim üyesi Yrd.Doç. Mehmet Civan’ın daveti üzerine konferansa katılan Başkan Fadıloğlu, önce kısa bir öz geçmişini anlattı daha sonra ise, eğitim ve iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Fakültenin 250 kişilik konferans salonunun dolduran öğrenciler, Başkan Fadıloğlu’na değişik konularda sorular yönelttiler.

“FARKLILIĞINIZI ORTAYA KOYMALISINIZ”

Konferansta öğrencilerle farklı olma ve farklılık oluşturma konusunda da tavsiyelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, kendi hayat hikayesinden kesitlerle bireyin sosyal yönünün geliştirmesinin önemi üzerinde durdu. Son derece başarılı bir eğitim hayatı geçiren bir insanın sosyal alanda aktif olmamasının eksikliğini mutlaka hissedeceğini belirten Fadıloğlu, “Mezun olduğunuz bölümle ilgili, yeni arayışlar içerisinde değilseniz, bir süre sonra sıradanlaşırsınız. Ancak farklı olanlar işlerinde başarılı olabilirler” dedi.

“YAPTIĞINIZ İŞTE TÜM DETAYLARI HESAP ETMELİSİNİZ

Başkan Fadıloğlu, öğrencilere başarılı olmanın ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yaptığınız bir iş veya ortaya çıkardığınız eseriniz toplumun genel taleplerine ihtiyaç verirken, yaşam standartlarına uygun olmalı. Aksi takdirde eleştiriler başlar ve bu eleştiriler bir sonraki işiniz için iyi bir referans olmaz. Bu nedenle hazır şeylerin peşinden koşmadan, kendiniz bir şeyler üretin. Hazır kalıplar bulunduğunuz işyeri veya kente uymayabilir. Ancak siz o projeye farklılık kazandırarak uygun hale getirebilirsiniz.”

Konferansın ikinci bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Fadıloğlu, tüm soruları tek tek not aldı ve cevapladıktan sonra takipçi olacağını ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Tekinkuş, konferansa katılımından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanına fakülte adına bir plaket verdi.