BAŞKAN FADILOĞLU İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN DÜŞÜNCELERİNİ ALDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen toplantıya Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, İMO Gaziantep Şube Başkanı Metehan Gündüz, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları ve İnşaat Mühendisleri Odası Üyeleri katıldı.

Gündüz; “Hedefimiz Hep Geleceği Oluşturmaktır”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Metehan Gündüz; “Mustafa Kemal Atatürk, “Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gerekli olan şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve mutluluk ancak gelecek nesillerin onuru, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir…” sözleri ile hedefimizin hep geleceği oluşturmak olduğunu bizlere hatırlatır.

Başarı yaşadığınız süredeki yaptığınız çalışmalardan ziyade, gelecek nesillerin, yaptığınız çalışmalar ışığındaki kazanımları ile ölçülebilecektir. Bu anlamda, herkesin kendi adına ve yetkisi-görevi oranında daha yapılacak çok şeylerin olduğunu ve daha iyi olmanın sınırının olmadığını hatırlatmak isterim.
Ülkemizdeki kentlerde de görüldüğü üzere, Gaziantep de, kentsel alanlara yönelik mekansal planlama sisteminde bir değişim ve yenileşme yaşanmasının gerekliliği, konu ile ilgili uzmanlar arasında genel kabul görmüştür.

Kentlerimizde birikmiş olan altyapı sorunlarının aşılması, sağlıklı kentsel çevrelerin oluşturulması kent halkının katılım ve denetiminde, meslek örgütlerinin demokratik katımlı ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesi önceliği ve temelinde ele alınmalıdır” dedi.

Gündüz; “Gördüğüm Bir Olaydan Ötürü, Sayın Başkan Ve Ekibini de Kutlamak İstiyorum”

Bu anlamda Şehitkamil Belediye Başkanı’nın ve ekibinin olumlu yaklaşımları olduğunu belirten Metehan Gündüz; “Tesadüfen gördüğüm bir olaydan ötürü, sayın başkan ve ekibini de kutlamak istiyorum; Ruhsat alımı sırasında imzaya gelen kişilere yani mühendis ve mimarlara ruhsatta çalışan personelin kimlik sorduğuna şahit oldum. Bu personel, kimlik ismi teyit etmeden imzalarını almadı. Bu dışarıdan bakıldığında önemli gibi görünmese de, oraya imza atan kişinin projeyi yapan kişi olması ve bunun sağlanması önemlidir ve özellikle, personelin bu konudaki hassasiyeti de oldukça önemli ve dikkat çekicidir” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Ortak Karar Almamız Gerekiyor”

Başkan Fadıloğlu ise; “İnşaat Mühendisleri Odası, müteahhitler Odası ve Mimarlar Odası ile Kültür Merkezimizin yer tayini konusunda bir araya gelmiştik, istişare ederek ortak bir karar aldık. Bu bizler için çok önemliydi çünkü her zaman ortak karar alma mekanizmasını çalıştırmak istiyoruz.
TMMOB’un daha önce düzenlemiş olduğu bir sempozyumda, yerel yönetimlerin, planlamaları yaparken mimarlar ve mühendislerin düşüncelerine önem vermeleri gerektiği belirmişti. Bizler belediyemiz bünyesinde bulunan mimar ve mühendislerimiz, STK’lar, Odalar ve kurumlardan gelen her türlü fikre açığız. Konuşarak, tartışarak en doğrunun bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Mimar ve Mühendislerin Kararları, Şehrin Geleceğini Şekillendiriyor”

Şehir planlama sürecinde mühendislerin rolüne de değinin Başkan Fadıloğlu; “İnşaat mühendisleri Odası bu konuda en fazla hassasiyeti gösteren odalardan. Bizler veya özel sektör projelerini ortaya koyarken Mimar ve mühendislerin düşünce ve hesaplamaları sadece bir yapının değil bir şehrin de geleceğini şekillendiriyor. Bu yüzden mühendislerimize büyük bir görev düşüyor.” diye konuştu

Başkan Fadıloğlu’na Plaket Verildi

Konuşmaların ardından; slayt sunumu yapılarak soru-cevaplarla kent sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda; İMO Gaziantep Şube Başkanı Metehan GÜNDÜZ Yönetim Kurulu adına, Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’na plaket takdim etti