BAŞKAN FADILOĞLU İŞYERLERİNİ DENETLEDİ

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

“FIRINLARDA İLK KURAL HİJYEN OLACAK”

            Zabıta karakollarını mobile ekiplere dönüştürerek, denetimlerdeki verimliği artıran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçedeki bazı fırın ve kasaplara denetimlerde bulunarak, eksikler konusunda uyardı. Bazı fırınlarda tırnaklama yapan çalışanlara eldiven taktıran Fadıloğlu, pişiriciye de ocağa odun atarken ve temizlerken eldiven kullanması konusunda uyarıda bulundu. İşyerlerine eksiklerin giderilmesi için süre tanıyan Fadıloğlu “Tekrar gelip göreceğiz” şeklinde ikazda bulundu. Başkan Fadıloğlu ayrıca, üzerinde işyerlerinin uyması gereken kurallar ve vatandaşların şikâyetleri ileteceği telefon numaralarının bulunduğu talimat afişini, görülür bir yere asmalarını istedi.

 

“HALK SAĞLININ İHMALİ KABUL EDİLEMEZ”

            Başkan Fadıloğlu, özellikle gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerinin ihmal ve dikkatsizliğinde ciddi sağlık sorunları oluşacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “İşyerlerine ceza veren anlayışla değil, uyarıcı ve yönlendirici bir anlayışla yaklaşıyoruz. Ancak buna rağmen kurallara uymayan ve halk sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz vermeyiz. Gıda ihmalinin geri dönüşümü yoktur. Her işyeri kendisi nasıl tüketmek istiyorsa, ürününü öyle imal edecek veya satacaktır.”

 

HALKA DONDURULMUŞ BOZUK CİĞER YEDİRİYORLAR

            Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kazcı ise, Zabıta Müdürü Nuri Şevli ile birlikte lokantalara yönelik denetimler yaptı. Yapılan denetimlerde özelikle ciğer kavurmasının yapılışı konusunda şok bir manzara ile karşılaşan Kazcı, 4 işyerinde toplam 60 Kilogram kavrulmuş, dondurulmuş ve tüketime uygun olmayan ciğer kavurmasını el koydu. İşyerleri hakkında tutanak tutturan Başkan yardımcısı Kazcı, denetim sırasında Tarım İl Müdürlüğü’nün de görüşünü alarak, ekiplere ceza kesilmesi konusunda talimat verdi. Daha sonra denetim yapılan diğer lokantalarda da aynı manzara ile karşılaşan zabıta ekipleri, diğer tüm ciğer kavurması satışı yapan yerlere denetimlerini sürdürdüler.