BAŞKAN FADILOĞLU MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“Kongre Turizmi, Gaziantep’te İstihdamı Arttıracak”

Programda katılımcıların sorularını cevaplayan Başkan Fadıloğlu; Projelerini belirlerken dikkat ettiği noktaları da açıkladı. Başkan Fadıloğlu; Bizler planlamalarımızı yaparken, projelerimizin birçok alanda getirisi olmasına özen gösteriyoruz. Bugün Gaziantep, en çok göç alan şehirlerarasındadır. Artan nüfuza asgari bir eğitimle istihdam sağlamamız gerekiyor.

Kongre turizminde bölgemizde büyük bir açık var. İnsanlar bu iş için artık Antalya’ya gitmekten bıktı. Çünkü kongre turizmine iştirak eden kitle, gittiği yerin tarihi ve kültürel dokusunu tanıyıp; farklılığını görmek istiyor. İşte buradan yola çıkarak ŞKM ( Şehitkamil Kültür Merkezi) Projesini ortaya koyduk. Daha binamız tamamlanmadan 2012 yılında düzenlenecek bir tıp kongresi için rezervasyon bile aldık. Burada düzenlenecek kongre ve organizasyonlar ile şehrin ticaret hayatı canlanacak, otellerin sayısı artacak bu da istihdamı olumlu yönde etkileyecek. Ayrıca Gaziantep’in ve kültürümüzün tanıtımı sağlanacak.

Biz her zaman projelerimizin hazırlık aşamasının uzun süreceğini ancak yapım aşamasının hızlı olacağını vurguladık. Çünkü neye ihtiyaç var? ve bunun getirisi ne olacak? Bu noktaların iyi araştırılması gerekiyordu. ŞKM de, 1+1’lerde ve Dülük Mesire Alanı da çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Bu Projeler, yakın bir zamanda da tamamen bitmiş olacak” dedi.

“Eğitimi bir alanda sıkıştırırsanız; tek yönlü insanlar yetiştirirsiniz fakat öğrencilerimizi farklı alanlarda eşit düzeyde eğitirseniz, çok yönlü bireylere ulaşırsınız”

Özellikle öğrencilere yönelik projelerin dikkat çektiğini vurgulayan katılımcılar, eğitim alanında yapılan çalışmaların hedefini sordular. Çocukların eğitiminde çok yönlülüğe önem verdiklerini belirten Başkan Fadıloğlu; “İlköğretim çağındaki öğrencilerimize çok büyük fayda sağlayacak TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Ateşböceği Eğitim Tırı’nı yaptığımız görüşmeler sonucunda Gaziantep’e getirdik. Bu eğitim birimi Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu’nda 4.000 öğrenciye ulaşıyor. Buradaki çalışmaları tamamlandıktan sonra, inşallah değişik okullarda 10.000’e yakın öğrenciye eğitim verecek. Eğitim Birimi, onların hem derslerine yardımcı oluyor hem de sosyal hayatta başarılı bireyler olmasını sağlamak için çeşitli eğitim programları uyguluyor.
Bunun yanında Etüt Eğitim Merkezlerimiz evlerinde ders çalışmak için uygun ortam bulunmayan öğrencilerimize, kışları sıcak yazları serin bir ortamda ders çalışma imkanı veriyor:

Yine son günlerde ikincisini düzenlediğimiz Bi Dünya Yeşil Projesi Beykent Ormanı Fidan Dikim töreniyle; ilköğretimdeki çocuklarımızı yeşil çevre bilinciyle buluşturduk. Orda fidanları toprakla buluşturan öğrencilerimiz gün gelecek kendi diktikleri ağaçların gölgesinde yaşayacaklar.
Okulların başlamasıyla da 15.000 öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesinden oluşan yardımda bulunduk.
Bence, eğitimi bir alanda sıkıştırırsanız; tek yönlü insanlar yetiştirirsiniz fakat öğrencilerimizi farklı alanlarda eşit düzeyde eğitirseniz çok yönlü bireylere ulaşırsınız” şeklinde konuştu.


“Belediyeler Birliği Toplantısı”

Programda Başkan Fadıloğlu’nun da katıldığı Konya Selçuk’taki Belediyeler Birliği Toplantısı gündeme geldi. Burada yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Fadıloğlu; “Biraraya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Denenmiş ve işlevselliği kanıtlanmış uygulamalar konusunda birbirimize önerilerde bulunduk. Bu buluşmayı çok önemsiyorum çünkü farklı projelerin uygulandığında ne gibi sonuçlar verdiğini öğreniyoruz; bizler de adımlarımızı ona göre atmamızı atarken bunları göz önünde bulunduracağız. Bir anlamda planlamalarımızda yanılma payını en aza indirecek” dedi.

Çalışanlarımızın Mağduriyetini, Ortaklaşa Alınan Kararla Giderdik”

Başkan Fadıloğlu Bem-Bir-Sen Memur Sendikasıyla imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi “İmzaladığımız anlaşmayla personelimizin mağduriyetini giderdik. İkramiye ve mesaide oluşan eşitsizliği ortadan kaldırdık. Kurban Bayramı öncesi çalışanlarımız için güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum.
Bu anlaşmanın ana hatlarını belirlerken ilgili sendikamızla istişare ettik. Çünkü ortak ve uzlaşı ile karar almak bizim ana hedefimiz. Ben de personelim gibi vatandaşlarımızın vergileriyle maaş alan bir kişiyim. Halkımızın hizmetkarlığı için geldiğimiz bu yerlerde ben çalışanlarımın mesai arkadaşıyım” diye konuştu.

“Atıl Durumdaki Alanları, Halkımızın İsteği Doğrultusunda Yeniden düzenliyoruz”

Başkan Fadıloğlu; Şehitkamil Belediyesi’nin bu dönem kendisine bağlı bulunan birimleri elden geçirerek; günün şartlarına ve vatandaşların ihtiyaçlarına uygun yerler haline getirmek için çalıştığını söyledi. Başkan Fadıloğlu; “Sosyal Tesislerimize, Anne Merkezleri entegre ediyoruz. Kadınlarımız buralarda hem seminerlere katılabiliyor hem de kendilerini farklı alanlarda geliştirebiliyor hem de arkadaşlarıyla bir araya gelerek zaman geçirme imkanı bulabiliyorlar. Çocuklar ise, kreş ortamında ve eğitmen eşliğinde oyun odasında dilediği gibi zaman geçirip, uyku odalarımızda dinlenebiliyor.
İbrahimli bölgesindeki bir parkımızda, atıl hale geçen binamızı ise, orda yaşayan kadınlarımızın isteğiyle Bayan Spor Merkezine dönüştürdük. Merkezimizde bulunan spor aletlerini hocalarımız eşliğin Bayanlarımız diledikleri gibi kullanabiliyorlar.
Bir başka parkımıza ise fonksiyonel bir satranç merkezi inşa ettik. Burada da yine öğrencilerimiz hem içeride hem de açık havada satranç oynayabiliyor. Ayrıca öğretmenlerimiz eşliğinde satranç derslerine de katılabiliyorlar” diye konuştu.

“Belediyemizi, vatandaşlarımızın ve engelli kardeşlerimizin daha iyi hizmet alabilmesi için düzenliyoruz”

Son Zamanlarda Belediye Binasında yapılan tadilat ve düzenlemeler konusunda ise Başkan Fadıloğlu; “Belediyemizi vatandaşımızın rahatça hizmet alabileceği bir alana çevirmek istiyoruz. Özellikle Engelli kardeşlerimizin işlemlerini yorulmadan ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan yapabilmeleri için yeni düzenlemeler yapıyoruz”

“Bayramda 260 Personelimiz Vatandaşlarımız için Hizmette Olacak”

Kurban Bayramı için Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları anlatan Başkan Fadıloğlu; “Bayramdan önce Kurban Kesim Alanları’nın tüm düzenlemelerini yaparak temiz ve hijyenik bir hale getirdik. Bayramda ise vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamamaları için 260 kişilik zabıta ve temizlik personelimizle 24 saat hizmette olacağız. Halkımız, kurban kesme alanlarından rahatça faydalanabilecekler. 10 noktada belirlediğimiz kesim alanlarının herkesin ulaşabileceği noktalarda olmasına dikkat ettik. Bu iş için özellikle Uzay Çatılı Pazaryerlerini kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı mesajı

Canlı yayının sonunda Gazianteplilere bayram mesajını verene Başkan Fadıloğlu; “Birlik ve Beraberliğimizin pekişmesine vesile olan, Mübarek Kurban Bayramının ülkemize; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diler, tüm hemşerilerimin bayramını, EN içten dileklerimle kutlarım” dedi