BAŞKAN FADILOĞLU MÜSİAD'IN 'BİZ BİZE' TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) de düzenlenen programa MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

KILÇIK AVRUPA’DAKİ KRİZ KONUSUNDA ÜYELERİ UYARDI…

13.’sü gerçekleşen “Biz bize” programında bir araya gelen MÜSİAD temsilcileri ve üyeleri Avrupa Birliği konusunu ele aldılar. Programda bir konuşma yapan Kurt Ali Kılçık, “Euro Bölgesi’ndeki yangın, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’den sonra İtalya’ya sıçradı. Borç krizindeki ülkede faiz oranları tarihi rekor kırdı. 1,5 milyon Avro’luk gayri safi yurtiçi hasılası ile Almanya, Fransa ve İngiltere’den sonra AB’nin dördüncü büyük ekonomisine sahip olan İtalya’nın içinde bulunduğu durum, dünya piyasalarını sarsıyor” dedi.

Programa ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Göreve geldiğimiz günden beri milletimizin hizmetinde olduk. Bundan sonra memleketimiz için neler yapabiliriz diye sizlerle bir aradayız. Ali Kılçık beye çok teşekkür ediyorum. ‘Biz bize’ programını burada gerçekleştirdiği için. Hakikaten bunu yürekten söylüyorum çünkü Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi sizin malınız. Memleketin malı. Biz bu eseri hayata geçirmek ile vazifemizi yerine getirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de memleketin ihtiyacı olan diğer unsurları bir bir yerine getirmeye gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER ŞEHİRLERE YÖN VERMESİ GEREKEN KURUMLARDIR…

Gaziantep’i daha iyi noktalara taşımak adına çalışmalarına yön verdiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, “Belediyelerin asli vazifesi, standart işleri yağmanın ötesinde artık şehirlere yön vermesi gereken kuruluşlar. Sivil toplum kuruluşları da bu noktadan hareket ediyor. Ticari manada dünya ekonomisiyle entegre olmuş, neler yapılabilir. Ufukta neler görülüyor bunlar tartışılıyor. Bizlerde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Gaziantep için neler yapabiliriz. Gaziantep’in ilerdeki gelişimi hangi noktada olacak. Bu yönde yol almamız gerekiyor. Şuanda içinde bulunduğumuz tesisi de yaparken bundan hareketle hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu, MÜSİAD temsilcisi ve üyelerine sunum yaparak yaptıkları çalışmaları anlattı.