BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE BÜYÜK JEST

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Hizmet-İş Sendikası ile Şekabel A.Ş. arasında sürdürülen ve 271 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında, taraflar karşılıklı olarak imza attı. Şehitkamil Belediyesi Nikah salonunda gerçekleşen imza törenine Hizmet-İş Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekariya Koca, Şekabel AŞ. Genel Müdürü Resul Kaya ile çok sayıda Şekabel A.Ş. çalışanı katıldı.

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Doğrusu 12. sinin imzalanıyor olmasının ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi çok anlamlıdır. Burada belediye başkanı ve şirket yöneticilerinin işçiye ve emeğe bakışını görüyoruz. Ayrıca bu imza örgütlenmenin de anlamlı bir göstergesidir. Belediye başkanımızı ve şirket yönetimini tebrik ve taktir ediyorum. Tabii ki toplu iş sözleşmesi ile sendikalar ve işveren karşılıklı müzakerelerini sürdürdüler. İşçilerin görüşleri ve onayı alındıktan sonra bu imzaların atılması çok anlamlı, görülüyor ki yüzler gülüyor ve bu sözleşmede taraflar memnun. Bunlar bir anlayışla ortaya çıkmıştır” dedi.

Belediye Başakanı Rıdvan Fadıloğlu ise belediyenin hizmetlerini halka ulaştıran işçilere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Milletin verdiği emanet çerçevesinde hizmet ediyoruz. Toplu şekilde bu millet adına çalışırsak halkımızda bunu görecektir. Milletin emanetini yöneten kişiler olarak daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Bu çerçevede bu emanete saygı gösteren herse de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki süreçte de daha iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda daha iyisini verelim. Şuanda milletin emanetini hakkaniyetle dağıttığımıza inanıyoruz. Sizler daha iyi çalışıp iyi hizmet verdikçe bizlerde önümüzdeki süreçte mutlaka onun karşılığını sizlere vereceğiz. Hep birlikte daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'da anlaşma sürecinde kendilerine destek veren şirket yetkilileri ve belediye başkanına teşekkür ederek, “İşçilerimiz elbette ki bu ücretlerden daha fazlasını hak ediyor. Ancak şirketin belediyenin şartları göz ününde bulundurarak arkadaşlarımızın onayı ile imza atıyoruz” diye konuştu.

İmza töreninin ardından Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür plaketi verilirken, Başkan Fadıloğlu işçilere sözleşme hediyesi olarak 100 TL vereceklerini söyledi.
Yapılan zammın ardından en düşük işçi ücreti ikramiye ve sosyal haklar dahil bin 155 TL oldu.
İmza töreninin ardından Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür plaketi verildi.

Hizmet-İş Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverd, işveren ve işçiler arasında anlaşma yapılarak imza atılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Törene katılan protokol üyeleri, işçilere yüzde 9.24'lük zammı getirecek olan sözleşmeyi imzaladı.