BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Dülükbaba Mesire Alanı’ndan yapılan ve Olay TV, Kanal 27, Hisar TV, Grt TV ve Mega TV'den canlı olarak yayınlanan programda Başkan Fadıloğlu öncelikle tüm şehitlere Allahtan rahmet dilediğini, Ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirterek; “Halkımızla kenetlendiğimiz sürece asla yıkılmayacağız. Ben burada bulunan medya temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Çarpışmak yerine işbirliği içinde çalıştıkları için…

Bizler Şehitkamil Belediyesi olarak büyük bir aileyiz başarımız hepimizin başarısıdır. Başkan yardımcılarım, müdürlerim, küçükten büyüğe tüm personelim ile ortaklaşa çalışarak hizmetlere imza atıyoruz” diye konuştu.

“İhtiyaçlara Cevap Veren Projeler”

Dülükbaba’dan başlamak gerekirse burası Gaziantep’in can damarı, çocuklarımızın geleceğinde çok büyük bir öneme sahip. Bizler burada günün ihtiyaçlarına cevap veren, piknik, spor ve alışveriş alanlarından oluşan kompleks bir mesire alanı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda baya yol kat ettik.”dedi.

“İhalelerimiz Tamamen Şeffaf, Çünkü Para Milletindir”

Başkan Fadıloğlu projeleri hazırlarken ihtiyaçlar çerçevesinde onlara şekil verdiklerini belirterek “Üniversite Hastanemize özellikle şehir dışından gelen hastalarımızın yakınları için onların konaklaya bilecekleri bir motel inşa ediyoruz. Konaklama merkezimizde farklı boyutlarda odalar, mutfak, banyo ve kafeterya bulunacak. Yapım aşamasının bitiminden sonra merkezimiz niversiteye devredilecek.


Kaynakların kullanımında çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü kullandığımız bu milletin parası, Belediye olarak İhalelerimizin hepsini internet sitemizden yayınlıyoruz. Dünyanın her yerinden isteyen herkes gelip katılabilir, bizim için önemli olan halkımızın çıkarları doğrultusunda en kaliteli mal veya hizmeti en ucuza almaktır.

Yine bu bağlamda çalışmalarımızı ihtiyaçlar doğrultusunda yaptığımız sürece milletimize hizmet etmiş sayılırız. Özellikle her fırsatta yaptığımız saha çalışmaları ve fakir evi ziyaretleri ile vatandaşların isteklerini dinliyoruz. Örneğin uyguladığımız Anne ve Etüt Merkezleri projeleri farklı mahallelerin farklı ihtiyaçlarının tespiti sonucunda yapılmış çalışmalardır” diye konuştu.


Şirinevler 1+1 Sosyal Konutları, Beyaz Umutlar Projesi Ve İnternetten Hizmet…

Her projenin başka bir çalışmaya ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Şirinevler 1+1 Sosyal Konut Projesi’ne başladığımızda bu bölgedeki diğer evler için ne yapabiliriz arayışı içindeydik. Türk Anneler Derneği Gaziantep Şubesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma ile pilot bölge Şirinevler Mahallesi’nde evlerin sıva ve boya işlemlerini yapıyoruz. Bu çalışmaya başlamadan önce bölgedeki vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için Türk Anneler Derneği ile bir araya geldik çünkü önemli olan yapılan bu çalışmaların daha sonrada korunmasıdır. Şirinevler mahallemizde yaklaşık 100 evimizin sıva ve boya işleri tamamlandı. Bu mahallemizin, orada yaşayan insanlarımızın içi gibi bembeyaz olmasını istiyoruz.

Aynı bölgede inşa ettiğimiz 1+1 Sosyal Konutlarımızın temelini attık, inşaatımız şuanda tahmin etiğimizden çok daha hızlı ilerliyor. Bu projenin en önemli özelliği, dezavantajlı vatandaşlarımız için yeni bir yaşam alanı oluşudur. Sadece evler ile değil aynı zamanda kurulan sosyal tesisi, spor alanları, çocuk oyun alanları ve çevre düzenlemeleri ile de insanlarımızın bambaşka bir hayata merhaba diyecekleri bir yer olacak.

Bildiğiniz gibi çağımızın en önemli olgularından biri internet. Artık insanlar birçok işini internet üzerinden yürütüyor. Bizler de kurduğumuz sistemle vatandaşlarımıza belediye hizmetlerini internetten sunuyoruz. Vatandaşlarımızın belediyeye gelmesine gerek kalmadan evlerinden işlerini haletmelerini istiyoruz. Aynı zamanda kurduğumuz canlı cevap sistemiyle Beyaz Masa üzerinden vatandaşlarımızın sorularını yanıtlıyor onarlın sorunlarını ilgili müdürlüklere ananda iletiyoruz” dedi.

 “Eğitim Sistemi Sorgulanarak Yeniden Yapılandırılmalı”

Açıklanan LGS sonuçlarından sonra Gaziantep’te tartışma konusu olan Eğitim sorunuyla ilgili de; “Gaziantep çok yoğun göç alan bir şehir, buna karşın elimizden geldiği kadar sağlam bir şehir yapılanması kurmaya çalışıyoruz, Bizler yapı alanlarını projelendirirken okul alanlarına özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz için sağlıklı eğitim koşularını oluşturmalıyız. Aslında eğitim problemi temelden sistematik olarak ele alınmalı, sadece Gaziantep bazında değil genel eğitim sistemimiz yeniden sorgulanarak Türkiye şartları dikkate alınıp yeniden yapılandırılmalı, zaten bu konudaki çalışmalar da merkezi hükümet tarafından başlatıldı ve devam ediyor.

Diğer Bir taraftan bildiğiniz gibi şehirler meydanları ile önplana çıkıyor, özellikle Şehitkamil’in yeni yapılanan bölgelerinden olan İbrahimli semtinde büyük boş bir alan var. Yüksek bina diye adlandırılan bu alan konusunda Büyükşehir Belediyemiz İle de temasa geçerek oradan gelecek yanıt doğrultusunda Şehitkamillimize 25.000 mt’lik yeni bir meydan kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“Yardımlarımızı Yaparken Bir Elin Verdiğini Diğeri Görmemeli”

Önümüzdeki günlerdeki çalışmalar konusunda da bilgi veren Başkan Fadıloğlu; Şehitkamil Belediyesi’nin tekrar yapılandırılacağını söyleyerek buranın vatandaşlara daha iyi hizmet verecek bir alana dönüştürüleceğini ve iki ay gibi bir sürede tamamlanacağını belirti. Yeni projede özellikle engelli vatandaşları da düşünerek yeni bir sistem kuracaklarını vurguladı.

Başkan Fadıloğlu Program bitiminde; “Öncelikle Mübarek ay yaklaştı, Geçen Ramazan’da olduğu gibi yine yardımlarımız devam edecek fakat bir elin verdiğini diğer el görmemeli düşüncesinden hareketle bunu açıktan açığa değil ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ederek yapacağız. Çünkü burada en önemli olan insanlarımızın rencide olmamasıdır. Bu Ramazan’da belirlediğimiz iki mahallemizde Ramazan Çadırı kuracağız, bunlar özellikle ihtiyaç duyulan yerlerde kurulacak. Yine Ramazan ayına istinaden 9 gün sürecek Tasavvuf dinletisi ve Gölge oyunundan oluşan programlar düşünüyoruz. Yardım konusunda Özellikle Gıda Bankamızdan çok yararlanıyoruz. Buradaki sistemi Belediyenin kaynaklarını kullanmadan tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla işletiyoruz.

Vatandaşlarımıza güzel ve huzur dolu günler diliyorum. Bizim kapımız onlara daima açıktır” diyerek sözlerini tamamladı.