BAŞKAN FADILOĞLU PROJELERİNİ ANLATTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şirinevler bölgesindeki çarpık yapılaşmayı önlemeye çalıştıklarını anlatan Fadıloğlu, bölgede yapacakları 288 tane 1+1 konutların ihalesinin yapıldığını, en kısa sürede temelinin atılacağını, eski yapılar için dış düzeltme projelerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini bildirdi.


EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Kenar semtlerde çocuklara özellikle SBS sınavına hazırlıkta destek vermeye çalıştıklarını belirten Başkanı Fadıloğlu; ''Yeni okul alanları üretmek için belediye Meclis Üyeleriyle birlikte nitelikli alanlar çıkarmak için uğraşıyoruz. Kamuya ait alanlarda ancak bunu yapabiliyorsunuz. Bu nitelikteki yerleri bulduk, vilayet ve milli eğitim ile irtibata geçtik. Şu anda iki noktada 30 dönüm bir yerde, 40 dönüm bir yerde planlama var. En kısa sürede buraları eğitim kompleksi haline getireceğiz'' dedi.
Okullarda kapalı spor salonlarının lüks bir unsur olmadığını ifade eden Fadıloğlu, bundan sonra yapılacak liselerin kampus şeklinde yapılmasını ve burada bir kapalı spor salonu bulunacağını kaydetti.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİĞİ TAŞIYAN HERKES BİZİM İÇİN EŞİTTİR

Halktan kopuk yaşamamaya çalıştıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, ''İnsanlarımızın melesini yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu milletin kaynağını, millete harcamak gibi bir görevimiz var. Bu harcamalarda da öncelikli olarak sosyal dengeyi sağlamak zorundayız. T.C kimliği taşıyan herkes birinci sınıf vatandaştır, bu memleketin imkânlarından eşit şekilde yararlanmak zorundayız” dedi. Başkan Fadıloğlu, Gıda Bankası ile 2009 yılında 13,155 aileyi gıda ve 28,258 kişiye giyim, eşya yardımı yaptıklarını çevreye duyarlı olduklarını, ''Bi Dünya Yeşil Projesi'' ile 156 dönüm alanın ağaçlandırılacağını sözlerine ekledi.

KÜLTÜR TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM


Dülük Antik Kenti ile ilgili girişimlerinin olduğunu belirten Fadıloğlu, şunları kaydetti:
''Dülük Antik Kenti'nin tamamı daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile Alman Üniversitesi'ne kazı için ruhsat verildi. Oradaki Mitras Tapınağı'nın olduğu yerin üzerinde asıl yerleşim alanı var. Bu yerleşim alanının kazılmasıyla ilgili bir çalışma yapılmasını talep ettik. Dünyanın ilk yerleşim alanlarından birisinin Dülük Antik Kenti olduğu söyleniyor. Bir an önce kazılırsa, burası inanç ve kütür turizmi açısından ekonomiye katkı sağlar.''


ŞEHİTKAMİL SPORCULARINDAN BÜYÜK BAŞARI


Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulübü'nün lisanslı bilek güreşi sporcularından Mustafa Dinleyici, Uğur Özkılıç ve Fatih Mehmet Boz'un Şanlıurfa'da yapılan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde Türkiye şampiyonu olduklarını, milli takıma seçildiklerini bildirdi.
Sporcuların, Haziran 2010 tarihinde Moskova'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceğini duyuran Fadıloğlu, Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Osman Ölmez'in de Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.
Sporcular, altınla ödüllendirildi.