BAŞKAN FADILOĞLU ŞAMPİYON KULAÇLARI UNUTMADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye Su altı federasyonunun planlı faaliyetlerinden büyükler şampiyonasında 8 takımla beraber Bursa’da yarışlara katıldıklarını söyleyen Gazispor yüzme antrenörü Cengiz Bingül, “Gaziantep adına 4 yıl üst üste büyükler kategorisinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek şampiyonluk elde ettik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Burada Şehitkamil Belediyemizin de su sporlarına verdiği desteği bildiğimizden dolayı su sporlarında başkanımıza layık olmak adına Bursa’ya gittik ve başkanımıza da söz verdiğimiz gibi 78 saliseye 4 takım sıkıştık ve bu takımların bizim dışımızda ki diğerleri İstanbul’u temsil ediyorlardı ama biz hepsinin üstünde şampiyonayı zirvede tamamlayarak Gaziantep’e şampiyonluk kupasını getirdik. Desteklerinden dolayı Şehitkamil belediye başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Desteklerinin devamını tabi ki istiyoruz, bizde başarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR HAVUZ YAPILIYOR

İbrahimli bölgesine yapılan olimpik yüzme havuzunun Türkiye’nin en modern tesisi olacağını belirten Bingül, “Tesisisin fiziksel özelliğinin yanında hitap ettiği çevre ve 5 ayrı sportif su sporları ile ilgili alt yapıya verdiği önem ve tesisin 25 metreli yarı olimpik havuz çeşidinde 800 kişilik çift tribünlü ve 8 kulvarlı, skorbordunun içinde olması, sporcularımız için özel alanların olması özellikleri itibarıyla çok önemli bir havuz olacak. Bu havuzun en kısa sürede hizmete gireceğini eminim ve bundan sonra başarılarımız kat kat daha yukarıda olacağını düşünerek mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 

ULUSLAR ARASI ARENADA BAŞARI BEKLİYORUZ

Başarılı olan gençlere fiziki mekân hazırlamaları gerektiğini açıklayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “Deniz şehirleri içerisinde 1. olan ve 17 takımın yaklaşık 13 tanesinin İstanbul kulübü olmasına rağmen bunların içerisinde yalnızca Gaziantep’in şampiyon olması önemli bir konudur. Spor bakanımız ile konuştuğumuzda her şehirde belirli branşların ilerlemesi konusunda bir yaklaşımım vardı. Bizde Cengiz Bingül hocamızın Gaziantep’e vermiş olduğu hizmetle birlikte bizde katkı sunmak istedik. İbrahimli bölgesinde ki bitmek üzere olan tesisimizin ardından ikinci bir havuzumuzun ihalesini gerçekleştirdik. Seçim beyannamemizde üç yüzme havuzu belirtmiştik. Birincisini bu ayın sonu itibarıyla veya en geç Mayıs ayı içerisinde faaliyete geçireceğiz. Diğeri de Merveşehir’de yapılacak havuzumuzun ihalesini gerçekleştirdik. Bu çocuklarımızı ve başarılı sporcularımızı artık Türkiye değil uluslar arası arenalarda ses getirici dereceler yapmak istiyoruz. Değerli hocamıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Şu anda bulunduğumuz ortamda velilerde aynı zamanda çocuklarla birlikte aynı heyecanı yaşıyorlar, işte burada ortak paylaşımın neticesinde başarıların geldiğini hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazispor yüzme antrenörü Cengiz Bingül, sporcuların aileleri ve genç sporcular kupalarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.