BAŞKAN FADILOĞLU TGRT HABERE KONUK OLDU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Yakında 5. Organize Sanayi Bölgesi de Kurulacak”

Gaziantep’in sürekli gelişen bir şehir olduğunu vurgulayan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Gaziantep yoğun göç alan şehirlerden biridir. Şehrimiz bu hareketliliği avantaja çevirmeyi bilmiştir. Sanayisi ve ticaretteki gelişmelere paralel olarak sınır komşusu Suriye ile vizelerin kaldırılması uluslararası ticaret ve kültürel etkileşimini daha da arttırdı.

Gaziantep’te yakın bir zamanda 5. Sanayi bölgesi kurulma çalışmaları başlayacak. Bu da gösteriyor ki Gaziantep sanayisi artık sınırlarına sığmıyor. Gelişen Gaziantep tarihi kökleriyle bağını asla koparmadan geleceğe emin adımlar ile ilerliyor.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Daha Demokratik Bir Ülke İçin Anayasaya Evet”

Referandum süreci hakkında sorulan bir soru üzerine Mehmet Erdoğan; “ Bizim amacımız Türkiye’nin modern bir anayasaya kavuşmasıdır. Hazırlanan anayasa taslağında kadın haklarından çocuk haklarına, bireysel hak ve özgürlüklerden sendikal halklara kadar bir çok madde bulunuyor. İnsanlarımızın daha özgür ve kendisini ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz. Daha önceleri tek bir noktadan hareketle belirlenen yüksek yargı artık daha katılımcı ve demokratik yollarla belirlenecek. Belli sayıda kişilerden oluşan HSYK’nın üye sayısı hem asil kadroda hem de yedek listede arttırılarak, seçimlerde yargı camiasının daha geniş bir katılımla temsili sağlanacaktır. Bugün dünyanın gelişmiş demokrasilerinin uyguladığı sistemlerdir bunlar. Çünkü devlet kişisel hak ve özgürlükleri güvence altına almak ve vatandaşlarına karşı adaletli olmakla mükelleftir.

Başkan Fadıloğlu; “Gaziantep Çok Yoğun Olarak Göç Alan Bir Şehirdir.”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ise Gaziantep’in tarihsel dokusuyla ekonomik argümanlarını birleştirmeyi başarmış ender şehirlerden olduğunu vurgulayarak; “Programı gerçekleştirdiğimiz Gaziantep hayvanat Bahçesi eski dönemlerde yapılmış bir yer olmasına rağmen özellikle son yıllarda dünya standartlarına getirilerek Gaziantep’imizin sembollerinden biri olmuştur. Özellikle Suriye ile kalkan vizeler buraya hafta sonları 1000’e yakın turisti çekmektedir. Sayın vekilimizin de bahsettiği gibi çok fazla göç alan bir şehiriz, Yerel yöneticilerin üstüne düşen ana görev ise barınma sorununu planlı yapılarla çözmektir. Yoğun göçün getirdiği en büyük sorunu gecekondulaşma olarak görüyoruz. Bunun içinde TOKİ’nin yaptığı konutların dışında Belediye olarak kendimiz de konut projeleri üretiyoruz” dedi.

“En alt gelir grubu için 1+1 Sosyal konutları inşa ediyoruz”

Konut Projesi konusundaki bir soru üzerine Başkan Fadıloğlu; “Bizim bu noktadaki hedefimiz göçle gelen veya şuan şehrimizde yaşayan en alt gelir grubundaki insanlarımızın nitelikli konutlarda yaşamasıdır. İnşasına Başladığımız 4 blokta 288 adet 1+1 daireler balkonuyla yangın merdiveniyle sosyal tesisiyle modern bir görünümde olacak. Bu bizler için bir başlangıç noktası, ilerleyen zamanlarda çeşitli bölgelerde bu projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

“Dülük Antik Kent Kazılarında Çok Önemli buluntular var”

Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil’in şehrin yeni yapılanan kısmını temsil ettiği için tarihsel yapıların çok fazla yer almadığını ancak İlçe sınırları içerisinde bulunan Dülük Antik Kenti’nin eski çağlara dayanan tarihsel geçmişi ile önemli bir merkez olduğunu belirterek; “Münster Üniversitesi tarafından Her sene yapılan kazılarda, çok önemli tarihsel buluntular ortaya çıkmaktadır. Bizlerde, verdiğimiz lojistik destekle bir an önce bu kazılarda çıkan eserlerin dünya çapında sergilenmesi için katkıda bulunuyoruz” dedi

Kültürel faaliyetler konusuna da değinen Başkan Fadıloğlu; “Bu bağlamında büyük bir kültür merkezi oluşturuyoruz 800, 200, 50 ve 25’er kişilik çok amaçlı salonları, akustik yapısı ve daha birçok özelliği ile Gaziantep’e yakışır bir merkez olacak. Gördüğünüz gibi Gaziantep’te gelişim her alanda devam ediyor. Yine Ramazan’ın ruhuna uygun olarak düzenlediğimiz şenlikleri tek bir noktada gerçekleştirmektense ilçemizde bulunan mahallelerimize giderek bir anlamda şenliği insanlarımızın ayağına getiriyoruz. Çocuklar için oyun gösterileri Kuran-ı Kerim Dinletisi ve tasavvuf konserinden oluşan şenliklerle halkımıza daha güzel bir gece yaşatıyorsak ne mutlu bize…” şeklinde konuştu.