BAŞKAN FADILOĞLUN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bir milletin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği göstererek kazandığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk Ulusunun sahip olduğu özgürlük ve bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösteren bir zafere dönüşmüştür.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün savaş planı ve Türk ulusunun inancıyla birleşerek ortaya çıkan bu büyük zafer, uzun yıllar güç koşullar altında sürdürülen askeri mücadeleyi sona erdirerek ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınma mücadelesini de başlatmıştır. Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuş, halkın iradesinin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir.
Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi de, Türk Milleti’nin fedakârlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir.

Milletimize büyük bir zafer kazandıran, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, vatanı uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89’uncu yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.