BASKETBOL AŞKI ŞEHİTKAMİL'DE BÜYÜYOR

YÜZLERCE ÖĞRENCİ PARKE ÜZERİNE ÇIKMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Şehitkamil Belediyesi 2015 Yılı Yaz Basketbol Spor Okullarının start almasıyla birlikte yüzlerce öğrenci parke üzerine çıkmanın mutluluğunu yaşadı.  Farklı yaş gruplarına hitap eden 11 farklı seans seçeneğiyle ile 6–17 yaş aralığındaki kız ve erkekler öğrencilerin eğitim gördüğü Şehitkamil Belediyesi Yaz Basketbol Spor Okulunda,  çalışmalar alanlarında uzman antrenörler nezaretinde gerçekleştirilecek. 450’yi aşkın öğrencinin basketbolun temel hareketlerini ve kurallarını öğrenci spor okulunda, birbirinden farklı ve güncel konularında teorik eğitimlerde verilecek.  Basketbolun bir takım sporu olmasından dolayı katılımcı sporcu öğrencilere saha içinde ve saha dışında takım çalışması örnekleri de anlatılacak ve bu yöntemle sporcuların daha sosyal bir kimliğe bürünmesine katkı sağlanacak. Şehitkamil Belediyesi Basketbol Spor Okuluna katılan sporcu öğrenciler yaptıkları ilk antrenmanın ardından heyecan ve mutluklarını ifade ettiler.  Basketbol spor okulunda ilk eğitim günün ardından parkeden mutlu bir şekilde ayırılan dev adamların hedefi ilerde önce iyi bir birey daha sonrasında iyi bir sporu ve basketbolcu olmak.

TÜRK SPORUNA YENİ ŞAMPİYONLAR KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

2015 Yılı Yaz Spor Okullarının start almasıyla birlikte sporcu öğrencilerin heyecanını ve mutluluğunu paylaşan Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulunda görevli,  tecrübeli basketbol antrenörlerinin ortak hedefi,  Gaziantep ve Türk Soruna yeni şampiyonlar kazandırmak.  Şehitkamil Belediyesi Basketbol Antrenörü Hasan Orhan,  yaz basketbol spor okullarında tüm branşlarda olduğu gibi basketbol branşında da katılımcı öğrencilere saha içi eğitimin yanı sıra onların zihinsel ve sosyal gelişiminde katkı sağlayacak eğitimler ve çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. Orhan, Yaz Basketbol Spor Okullarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ Şehitkamil Belediyesi Yaz Basketbol Spor Okulundaki hedeflerimiz,  gençlerimize spor ve egzersiz yapma imkanı sunarak aynı zamanda onları sağlam bireyler olarak yetiştirmek, yine gençlerimizin özgüvenini artırarak onları topluma kazandırmak, çocuklarımıza ve gençlerimize modern tesislerde spor yapma imkanı sunmak  ve bunların neticesinde zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler olmalarını sağlamaktır, ümit ediyorum ki tüm bu çalışmalar neticesinde Gaziantep ve  Türk sporuna yeni şampiyonlar kazandırırız.”  İfadelerini kullandı.