BAYAT EKMEKLER MİLLİ SERVETE KATKI SAĞLIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


EKMEĞİN İSRAF OLMASINI ÖNLÜYORUZ

Gerçekleştirdiği birbirinden önemli projelerle halkın beğenisini kazanan Şehitkamil Belediyesi, 'Atık Ekmek Toplama Kampanyası'yla da övgü topluyor. Yaklaşık bir yıldan beri yürütülen proje kapsamında aylık ortama 3-5 ton bayat ve atık ekmek toplandığı öğrenilirken, bayat ekmeklerini çöp konteynırlarının kenarına asarak kampanyaya destek veren vatandaşlar, israfı önlediği için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti.

"BU KAMPANYAYI DESTEKLİYORUZ VE DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"

Bayat ekmeklerin çöpe gitmemesi için gerçekleştirilen kampanyanın en büyük destekçilerinden biri olduğunu söyleyen Emek Mahallesi Muhtarı Mehmet Hocazade:" Gerçekten de bundan önceki yıllarda ekmeklerimiz israf oluyordu. Şimdi bu toplanan ekmekler zayi olmuyor. Bayatlayan ekmekleri elimden geldiği kadar götürüp çöp kutusunun yanına asıyorum. Hayvanat bahçelerinde kullanılıyor. Belediyemizin çalışmalarından memnunuz. Mahalle muhtarı olarak bu kampanyayı destekliyoruz ve devam etmesini istiyoruz" dedi.

HAYVANAT BAHÇESİNDEKİ HAYVANLARA YEM OLARAK VERİLİYOR

Toplanan ekmekler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ve Hayvan Barınakları'ndaki hayvanların yemeklerine karıştırılıyor. Ekmek toplama kampanyasının kendilerine ve milli servete olan katkılarından bahseden Hayvanat Bahçesi Köpek Barınağında görevli Veteriner Hekim Berna Sarıçiçek, atık ekmeklerin gelmesiyle birlikte parayla ekmek almaktan kurtulduklarını söyledi. Sarıçiçek, "Bu çalışma çok yararlı. Neredeyse haftalık bir tona yakın ekmek israf oluyor. Bizde bu israfı önlemek için Şehitkamil Belediyesi'nin desteğiyle bu ekmekleri yemeklere katık olarak kullanıyoruz. Ekmekteki karbonhidrat mekanik doyum sağlıyor. Böylelikle hem hayvanların tam doymasını sağlıyoruz hem de ekmeklerin israf olmasını önlüyoruz. Toplanan ekmeklerin büyük katkısı oluyor. Satın aldığımız ekmeklerin yerine bu ekmekler geldiği için bizde ekmek satın almıyoruz. Böylelikle milli servete de katkıda bulunuyoruz" dedi.

Atık ekmeklerin toplandığı mahalleler ve toplama günleri şöyle: "Sabah 06:00 ile 15:00 saatleri arasında Pazartesi; Atatürk, Pancarlı, Osmangazi ve Güvenevler Mahalleleri. Salı; Fatih, Emek, Gazi, Sarıgüllük, Değirmiçem, Budak, Mücahitler, İncilipınar, Yaprak ve Çakmak Mahalleleri. Çarşamba; Karşıyaka Bölgesi Perşembe; Çıksorut Bölgesi. Cuma; Gazikent, Belkız, Burak ve Atakent Mahalleleri. Cumartesi; Küsket Sanayi ve Anaarteller."