BELKIS SOSYAL TESİSİ'NİN RESMİ AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Belkıs Mahallesi’nde bulunan Belkıs Sosyal Tesisi'nin açılışına; AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin ve Şamil Tayyar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Partili meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

SOSYAL TESİSLERİMİZİ EĞİTİM TEMELLİ OLUŞTURUYORUZ

Başkan Fadıloğlu açılışta yaptığı konuşmada; “ Şehitkamil Belediyesi olarak şu anda hizmette olup fakat resmi açılışı yapılmayan yaklaşık 25 adet tesisimiz bulunmaktadır. Amacımız öncelikle bunları hizmete almaktır. Göreve gelmeden önce bir söz vermiştik. Özellikle sosyal tesis ihtiyacı olan her mahallemizin sosyal tesis ihtiyaçları karşılanacak. Ondan sonraki safhada mahalle olan köylere intikal edeceğiz demiştik. Allah’a şükür şu anda burada Burak Mahallesi beklemek koşuluyla diğer taraftaki bütün sosyal tesisleri hayata geçirdik. Burak Mahallesi'nin beklemesinin sebebi de bu bölgede Şehitkamil Belediyesi olarak bize ait herhangi bir mülkün olmamasıdır. Biz burayı bir konut arsası olarak satın aldık. Daha sonra plan tadili yaptık. Aslında çok daha geniş mekan yapma ihtiyacımız vardı. Fakat mevcut fiziki şartlarla ancak bu noktaya getirebildik. Bizim sosyal tesis anlayışımızda öncelikle alt katlarında taziye evlerimiz, onun üzerinde aile merkezlerimiz, onun üzerinde de etüt merkezlerimiz var. Burada fiziki mekanımızın yetersiz kalmasından dolayı yalnızca alt katta bay bayan taziye evimiz, üst iki katta da aile merkezi olarak hizmet veriyoruz. Aile merkezini önemsiyoruz. Nedenine gelince, şehrimizde hangi konuyu tartışırsak tartışalım sonunda eğitim meselesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Eğitimin en alt kademeden başlaması gerekiyor. Biz de zaten gelmiş olan 4+4+4’ün altlığını hazırlamak için bu çalışmaları yaptık” dedi.

BU TÜR TESİSLER, TOPLUMUN KALİTESİNİ, BİR ÜSTE ÇIKARTAN OBJELERDİR


Bu tür sosyal tesisleri önemsediklerini dile getiren Kaymakam Aydın da, "Bu tür tesisler, insanların ve toplumun kalitesini, standardını, yaşam kalitesini bir üste çıkartan objelerdir. Bizim standartlarımız gittikçe büyüyor. Konu insan ise insan için en önemli konulardan bir tanesi de eğitimdir. Bireysel olarak nasıl kamil bir insanın Allah’a en iyi kul olma görevi varsa, toplumsal olarak da insanların hedefi medeniyettir" şeklinde konuştu.

 

SOSYAL TESİSLER VATANDAŞLARIMIZA SOSYAL FAYDA SAĞLAMAKTADIR

Sosyal tesis için Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür eden Milletvekili Bakbak, "Şehitkamil Belediyemizin 85 tane mahallemizde hizmet eden tesisleri bulunmaktadır. Bu tesislerimiz kadınlarımızın sosyal ihtiyaçlarını, fiziksel ihtiyaçlarını, psikolojik ihtiyaçlarını karşılarken, gençlerimize etüt merkezi bazında hizmet etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak sosyal tesisin açılışını resmi olarak gerçekleştirdiler. Açılış sonrasında sosyal tesisi gezen protokol üyeleri, aile merkezlerinde eğitim gören kursiyerleri de ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.