Bİ DÜNYA YEŞİL BÜYÜYOR

 
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL’İN ORMANI ÇOĞALIYOR

2010 yılında başlatılan ve Mart-Ekim aylarında olmak üzere yılda iki defa uygulanan “Bi Dünya Yeşil” ağaç dikme kampanyası dahilinde dikilen fidanlar yeşermeye devam ediyor. Fidan dikiminin ardından Can suyunu ve etrafına tel örgüler çevirerek belli bir süre korumaya alan Şehitkamil Belediyesi bu sayede yarınlarımız olan gençlere güzel bir yeşil alan hazırlıyor.

1. Etabı Beylerbeyi Araban yolu üzerinde 87 Bin m² alana 9 bin fidan dikimiyle başlanan bu anlamlı proje İkincisi ise Beylerbeyi 1. Etap ile 2. Etap arasındaki alanda, 77 Bin m² üzerine 7 Bin fidan dikimiyle devam etti. 2011 yılı içerisinde Dülük Mesire alanı yanında ve içerisinde yapılan programda 109 Bin m² alana 10 bin fidan daha diken Şehitkamil Belediyesi yılda iki defa uygulamış olduğu proje ile her kesimden vatandaşın ağaç dikme alışkanlına sahip olması sağlıyor.

GÜZEL YARINLAR VE YAŞANABİLİR BİR ŞEHİTKAMİL İÇİN

Yeşil alan çalışmalarını sadece çimlendirmeden ibaret tutmadıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Belediyecilik anlayışına, yeni bir soluk getirmek ve yarınlarımıza güzel bir miras bırakmak için bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Güzel yarınlar ve yaşanabilir bir Şehitkamil için yeşile her zaman önem veriyoruz. Bildiğiniz gibi Gaziantep’te kendiliğinden oluşmuş ormanlar yok. Dülük, Burç ve Erikçe Ormanları atalarımız tarafından oluşturulan alanlardır. Bizler bu ormanların havasını soluyoruz, gölgelerinden yaralanıyoruz ve bu alanlarda ailecek piknik yapıyoruz. İşte bizim de hep beraber kurduğumuz bu ormanlar yarınlarda çocuklarımıza ev sahipliği yapacak. Onlar için oksijen üretecek, gelecek nesiller bu ağaçların altında piknik yapacak. Ormanlara sahip çıkmanın yanı sıra üzerine bir şeyler ilave etmemiz gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.