BİNLERCE ÖĞRENCİ DEPREM TATBİKATI YAPTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


SEMİNERE BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILDI
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen seminere, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mahalle muhtarları ve binlerce öğrenci katıldı.
MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ EKİBİNİ KURUYORUZ
Şehitkamil Belediyesi bilinçli gelecek yetiştirmek, deprem konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak amacı ile ilçe sınırları içerisinde mahalle afet gönüllüleri ekibini kuruyor. Türkiye’de bir çok şehirde var olan sistem Şehitkamil İlçe dahilinde “Mahalle afet gönüllüleri ekibinin kurulması ve bu ekiplerin bilinçlendirilmesini AKUT’la birlikte gerçekleştirecek.
BİNLERCE ÖĞRENCİ AYNI ANDA DEPREMDE NE? YAPMALIYIZ TATBİKATI YAPTI
“Deprem Bilinçlendirme” seminerine konuşmacı olarak katılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, seminere katılan binlerce öğrenciye deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılacağını anlattı. Çeşitli ülkelerde meydana gelen deprem görüntülerini öğrencilere izleten Mahruki, depremin çok ciddi hasarlara neden olduğunu söyledi. Görsel sunum eşliğinde deprem konusunu en ince detaylarına kadar aktaran Mahruki, öğrencilere bir de tatbikat yaptırdı. Salonda bulunan binlerce öğrenciye deprem anında ne yapmaları gerektiğini hatırlatan Mahruki, daha sonra öğrencilerin yere çökmelerini ve depremden korunmak için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Nasuh Mahruki’nin komutuyla depremden korunan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdular. Tatbikat yapmak için sahneye çıkan öğrenciler yere çöküp ellerini başının üzerine koyarken, oturan öğrenciler ise sandalyenin altına gizlendiler. Yapılan seminer ve tatbikatta, deprem bilincinin oluşabilmesi ve depremde bilinçli hareket edilmesi amaçlanıyor.
VAN’DA YAŞANAN DEPREM FELAKETİNDEN DERS ÇIKARTMALIYIZ
İnsanların depremlerle yaşamaya alışmasını isteyen Mahruki, “Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde AKUT Derneği olarak “Deprem Bilinçlendirme” seminerleri düzenliyoruz. Amacımız insanların deprem felaketine hazırlıksız yakalanmalarını önlemektir. Depremde insanlar ne yapacağını bilirse o kadar az zararla kurtulur. Bilinçsiz hareket edilirse kötü sonuçla karşılaşılabilir. Van’da kışın ortasında depremle karşı karşıya kaldılar. Deprem sonrası daha da kötü insanlar kış ayında ortada kaldılar. Allah yardımcıları olsun. Deprem adres sormuyor. Bu bakımdan herkesin bu konuda bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir” dedi.
BİNALARIN YAPIMI KONUSUNDA DEPREME DAYANIKLI OLUP OLMADIĞININ HESAPLARINI YAPTIRIYORUZ
“Deprem ve afet hayatın gerçeği bunlardan kaçış yok” diyen Başkan Fadıloğlu, “Bizde bunlarla mücadele edebilmek için binaların yapımı konusunda depreme dayanıklı olup olmadığının hesaplarını yaptırıyoruz. Belediye olarak depreme dayanıksız konutlara kesinlikle göz yummuyoruz. Yakın zamanda Van’da meydana gelen depremden insanların ders çıkartması ve bu konuda duyarlı olması gerekmektir. Allah kimseye böyle bir sıkıntı yaşatmasın. En ufak sarsıntıda bile ne yapılacağını bilmemiz gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olan insanlar böyle bir durumda ilk önce ne yapacağını çok iyi bilirler. Aksi taktirde yapılan en ufak yanlış kötü sonuçlara neden olabilir. Burada deprem konusunda geniş bir bilgi aldık. Deprem kaçınılmaz bir gerçektir. Depremle birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekmektedir. Ne zaman deprem ve afet olacağını kestiremeyiz. Buna karşı ne önlemler alabiliriz bunları tartışıcağız” diye konuştu.
Program sonunda Başkan Fadıloğlu, Nasuh Mahruki’ye verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.