BİR MİLLETİ UYANDIRAN ÇOCUK
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın
ŞEHİTKAMİL ANILACAK
Kurtuluş Savaşı’nın simgeleri arasında yer alan ve 14 yaşında şehit edilen Kamil’in unutulmayacağını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bir milleti uyandıran çocuk olarak bilinen Şehit Kamil’i 21 Ocak Cuma Günü saat 19.00’da düzenlenecek programla anacaklarını söyledi.
Kamil Ocak Spor Salonu’nda düzenlenecek geceye ünlü sanatçı Uğur Işılak ile Serdar Tuncer’in de katılacağını dile getiren Fadıloğlu, Şehit Kamil’i anma proğramlarını geleneksel hale getireceklerini vurgulayarak, etkinliğe tüm Gazianteplilerin davetli olduğunu açıkladı.
GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ
Bir Milleti Uyandıran Çocuk yani Mehmet Kamil’in Belgeselini de hazırladıklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu; “Özellikle bizden sonraki nesillere bu ülkenin bu hale nasıl geldiğini Gaziantep savunmasının nasıl başladığını, milli mücadeleye giden yolun nasıl olduğunu hatırlatmak adına ne yapabiliriz diye düşündük. ‘Şehit Kamil’ adına bir belgesel hazırladık” dedi.
ŞEHİTKAMİL’İN YAŞAMI
21 Ocak 1920 Cuma günü, 14 yaşındaki Mehmet Kamil annesiyle dedesinin evinden geliyorlardı. İkisinin de sırtında hasır örmek için dedesinin evinden aldıkları parçalar vardı. Fransızlarla harp daha başlamamıştı. Vakit akşam üstüydü. Fransızların fırın olarak kullandığı bir binanın önünden geçerken, Kozanlı tarafından gelen birkaç Fransız askeri birden Mehmet Kâmil'in annesinin önünü kesip peçesini açmak istediler. Mehmet Kâmil'in annesi bir yandan bağırıyor bir yandan da peçesini açmak isteyen Fransız askerlerine karşı kendisini müdafaa etmeye çalışıyordu. Anasının saldırıya uğradığını gören Kâmil yerden aldığı taşları Fransız askerlerine atıyordu. Tam o sırada ortalığı bir çığlık kapladı. Mehmet Kâmil, Fransız askerlerinin tüfeklerinin süngüsüyle şehit edilmişti. Mehmet Kâmil'in katledilmesiyle Antep müdafaasının ilk şehidi verilmişti.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’İN YÜZÜCÜLERİ MİLLİ TAKIM YOLUNDA
ŞEHİTKAMİL’DE OSMAN ÖZTUNÇ İLE UNUTULMAZ GECE
BAŞKAN YILMAZ’DAN FIRTINA MAĞDURLARINA 20 BİN TL’LİK DESTEK MÜJDESİ
BAŞKAN YILMAZ’DAN YERİNDE HASAR TESPİTİ
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
TÜRK DÜNYASI ŞEHİTKAMİL’DE BULUŞTU
BAŞKAN YILMAZ’DAN FIRTINA SEFERBERLİĞİ
TÜRK DÜNYASI ŞEHİTKAMİL’DE BULUŞUYOR
BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI
GENÇ YETENEKLER ŞEHİTKAMİL’DE SAHNEYE ÇIKIYOR