BİR YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ ŞEHİTKAMİL GIDA BANKASI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Yılda on binlerce ailenin temel gıda malzemesi ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşılayan Gıda Bankası’nda incelemelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, halkın takdirini toplayan Gıda Bankası’nın çalışanlarından ve hayırseverlerinden övgüyle bahsetti. Yoksul ailelerin evine giren ürünleri büyük bir hassasiyet ile yakından inceleyen Başkan Fadıloğlu, ailelere yardım etmenin sosyal belediyecilik anlayışında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

 

BİZİM SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA BUNU YAPMA ZORUNLULUĞUMUZ VAR

Başkan Fadıloğlu, yardıma muhtaç ailelerin evlerinde sıcak yemek pişmesini sağlayan Gıda Bankası’yla ilgili şunu söyledi: “Sistematik bir şekilde çalışıyorlar. Gıda Bankası’nda yapılan faaliyetlerden dolayı ben tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada belirli bir düzen içerisinde paketler yapılıyor. Paketler periyodik bir biçimde ailelere teslim ediliyor. Bizim sosyal belediyecilik anlayışında bunu yapma zorunluluğumuz var.”

 

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KESİNLİKLE BİR ŞEY ALMADIK

Fadıloğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Biz göreve geldiğimiz günden itibaren belediye bütçesinden kesinlikle bir şey almadık. Tamamen hayırsever vatandaşlarımızın vasıtasıyla bu ürünler buraya geldi. Burada insanların konuya inanması yetiyor. Bunun gerçekten ihtiyaç sahiplerine gittiğini kanaat getirildiği müddetçe vatandaşlarımız hayırda yarışıyorlar. Şuana kadar yapılan tüm yardımlar hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yapılıyor. Gaziantep’te imal edilen ürünlerin çoğunda sanayici kardeşlerimiz yardımcı oluyorlar.”

 

BİR EVE GEREK OLACAK HER TÜRLÜ UNSUR GIDA BANKAMIZDA MEVCUT

Gıda Bankası’ndan hizmet alabilmek için bazı şartlar gerekiyor. Yardım alabilmek için başvuru yapanların uzman bir ekip tarafından incelendiğini de hatırlatan Başkan Fadıloğlu,”Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız adreslerini bize bir şekilde ulaştıracaklar. Adreslere göre sahada çalışan arkadaşlarımız incelemelerde bulunuyorlar. Her türlü konu araştırma yapıldıktan sonra eğer yardımı almaya hak sahibi ise yardımlarımızı yapıyoruz. Burada sadece temel gıda malzemesi yok. Ev eşyaları da bulunuyor. Bir eve gerek olacak her türlü unsur gıda bankamızda mevcut. Bu yardımlar kime, hangi adrese, nasıl gitti ise bunların hepsi kayıt altına alınıyor” diye konuştu.