BİYOLOJİK GÖLETİ BAKANLAR AÇACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AÇILIŞ EĞLENCELİ GEÇECEK

Dülükbaba Tabiat Parkı içerisinde yapılan ve henüz resmi açılışı yapılmadan vatandaşların akınına uğrayan Türkiye’nin en büyük biyolojik göletinin açılışı Şehitkamil Belediyesinin hazırladığı muhteşem organizasyonla yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile yapılacak açılışta yerel sanatçı Mehmet Yakar’da açılışa gelen tüm vatandaşlara şarkılarıyla eğlenceli dakikalar yaşatacak.

BU GÖLETLE VATANDAŞLARIMIZ DOĞANIN KEYFİNİ ÇIKARACAK

Gaziantep'in su ve yeşil yoksunu bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Fadıloğlu, böyle bir mekanı belediye başkanı olmadan önce hayal ettiğini, göreve geldikten sonra bunu gerçekleştirmek için harekete geçtiğini ifade etti. Daha önce piknik alanı olarak hizmet veren bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiralandığını belirten Başkan Fadıloğlu; “Buraya ne yapabiliriz” diye ekibimizle çok düşündük. Her tarafı ağaçlı bölge olması nedeniyle istediğimiz projeyi yapma imkanımız yoktu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek, içinde bulunduğumuz noktanın ağaçsız bir alan olduğunu bildirdik. Bu bölgede gölet projesi düşündüğümüzü ifade ettik. Onlar da gelişim projesi çerçevesinde olabileceğini söylediler. Çalışmalara geçen sene başladık ve 1 yıl gibi bir kısa sürede istediğimiz projeyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

GÖLET GAZİANTEP’E ARTI DEĞER KATACAK

Göletin temizliği için herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; ''Normal şartlarda birini gözü kapalıyken buraya getirseniz, Burası Gaziantep mi? der. Çünkü burayı ilk kez gören vatandaşlarımız bu sözü dile getiriyor. Burası aynı zamanda arbaretum. Buraya çok sayıda yetişmiş ağaç getirdik. Değişik ortamlarda yetiştirilmiş 255 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitkimiz var. Hepsinin üzerinde Latince isimleri ve özellikleri yazılı. Aynı zamanda burayı bir eğitim merkezi olarak da kullanacağız.” dedi.

Başkan Fadıloğlu 10 Haziran Pazar günü saat 14.00’da açılışı gerçekleştirilecek olan Biyolojik Gölete tüm vatandaşları davet etti.