BİYOLOJİK GÖLETTE ENDEMİK BİTKİLER SERGİSİ AÇILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


5-11 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleşen resim sergisi açılışına, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

AMACIMIZ BU TARZ ALANLARIN HER TÜRLÜ ETKİNLİKTE KULLANILMASI

Resim sergisinin çok güzel olduğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu, 5-11 Haziran Çevre Günü çerçevesinde Dülük Tabiat Parkında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Amacımız yapılan tesislerin vatandaşlar tarafından kullanılabilmesidir. Bugün kendi etüt merkezlerimizdeki öğrencilerimizle birlikte piknik yapıyoruz. Bundan önce merkezlerimizdeki velilerimizle piknik yapmıştık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığımız resim sergisi açılışını gerçekleştirdik. Bu sergi, özellikle Dülükbaba bölgesinde bulunan endemik bitkiler ve Gaziantep yöresinde yetişen endemik bitkilerin resim sergisiydi. Bizim amacımız bu alanın kullanılır olması ve herkesin gelip faydalanmasını sağlamak” dedi. Biyolojik göletin açılışının yapılmamasına rağmen her gün burada yüzlerce misafir ağırladıklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Geçen hafta sonu itibariyle buraya 30 bin kişinin giriş yaptığını tespit ettik. Vatandaşlarımızdan bazen oturacak yer bulamıyoruz diye şikayetler alıyoruz. Bu fiziki mekanlarda oturulacak yerin yanı sıra, diğer ihtiyaçların da tamamlanması lazımdı. Biz bu göleti tamamladıktan sonra inşallah vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda diğer eksikliklerini de gidereceğiz. Ayın 10’u itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun katılımıyla buranın resmi açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARI GAZİANTEP’İN ÇEVRESEL DEĞERLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Gaziantep yöresine ait endemik bitkilerden oluşan resimleri sergilediklerini söyleyen İl Müdürü Ergün Özuslu, "Dünya Çevre Günü’nü kutlamaya dün başladık. Bugün bu vesileyle tüm halkımızın Çevre Günü'nü kutluyorum. Burada Şehitkamil Belediyesi ile birlikte başkanımızın katkısıyla, Gaziantep’in değişen bitkileri fotoğraf sergisini açtık. Bu noktada Gaziantep’in çevresel değerlerinin iyileştirilmesi, hava ve su kirliliği konularının giderilmesi bakımından çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar doğrultusunda halkımıza çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz. Gaziantep’te temiz hava ve sürdürülebilir yaşam ilkesi doğrultusunda hareket ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülükbaba’ya yapılan biyolojik gölette, şehrimize büyük bir değer kazandırmıştır" diye konuştu.