BU OYUNU SEVİYORLAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Ekim ayı boyunca basketbol, çocuk oyunları, satranç, su topu ve yüzme branşlarında geleneksel spor organizasyonlarına imza atacak olan Şehitkamil Belediyesi, coşkuyla gerçekleştirilecek etkinliklerin startını 12 farklı kategoride 350’yi aşkın sporcunun katılımıyla düzenlenen sokak basketbolu turnuvasıyla verdi. M1 Gaziantep AVM ile işbirliği içerisinde düzenlen organizasyonda gerçekleştirilen bayrak şov, halkoyunları gösterileri,  dj performanslarıyla söylenen şarkılar, animasyon gösterileri ve branşa özgü beceri koordinasyon parkurlarında düzenlenen ödüllü oyunlar turnuvaya büyük renk kattı.

 

BASKETBOL BRANŞINDA İLKLER VE YENİLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Gaziantep’te ilkler ve yeniliklerle yürütülen başarılı projeler, spor organizasyonlarıyla basketbol branşına olan ilginin özelikle altyapılarda her geçen gün arttığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize ettikleri “Şimdi Top Sende” isimli sokak basketbolu turnuvasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Cumhuriyet Bayramı Geleneksel Spor Organizasyonlarını bu yıl da 4 farklı branşta organize edeceğiz. Kurumlar arası işbirliğiyle düzenlenecek olan bu organizasyonlarda yine yüzlerce sporcu öğrencimiz centilmence mücadele edecek. Sporda uzmanlaştığımız alanlar arasında yerini alan basketbol branşına olan ilgi düzenlenen başarılı spor organizasyonları ve sportif projelerle her geçen gün artıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciğimizle işbirliği içerisinde yıl boyunca farklı konseptlerde binlerce sporcunun katılımıyla geleneksel organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Sokak basketbolu turnuvaları artık en az salon basketbolu kadar ilgi görüyor. İçeriği ne olursa olsun çocuklarımızı, gençlerimizi spor alanlarıyla buluşturmak çok değerli. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılımcı tüm dev adamları ve potanın perilini kutluyorum. Bundan sonraki süreçte basketbol branşına desteğimiz sürecek.”

 

SPORCULARIMIZ İLGİYLE KATILDILAR BÜYÜK BİR KEYİFLE OYNADILAR

“Şimdi Top Sende” sokak basketbolu turnuvasına sporcuların büyük bir ilgiyle katıldığını ve keyifle yarıştıklarını ifade eden Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Gülden Güvenöz, sunulan imkanlarla sporcuların daha nitelikli şartlarda yeteneklerini sergileme fırsatı elde ettiklerini söyledi. Antrenör Güvenöz, “Şehitkamil Belediyemiz ve M1 Gaziantep AVM işbirliğiyle düzenlenen 3x3 sokak basketbolu turnuvasında yer almaktan, sporcularımızın keyifli mücadelelerine tanıklık etmekten dolayı çok mutluyum. Ulaşımdan sportif kıyafetlere, sporcularımızın tüm gıda ihtiyaçlarına kadar her şey büyük bir titizlikle planlanmış. İmkanlar böyle güzel olunca sporcularımıza sadece yeteneklerini sergilemek kalıyor. Spor yoluyla sosyalleşen öğrencilerimiz, akademik anlamda da daha başarılı oluyorlar. Bu nedenle bu tip organizasyonların sayılarının artmasını arzu ediyoruz. İlgi ve desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na tüm sporcularımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Dereceye giren sporcular ödül töreninde büyük sevinç yaşarken M1 Gaziantep AVM Müdürü Sait Can Gizi, organizasyonu gerçekleştiren paydaş kurumların yöneticilerine teşekkür plaketi takdim etti.