BUDANAN AĞAÇLAR YOKSUL VATANDAŞLARIMIZA YAKACAK OLUYOR...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı yetişmesi için yapılan ağaç budama işleri şehrin birçok yerinde aralıksız olarak devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde, tüm yeşil alanlarda kurumuş, tehlike arz eden ve budanması gereken ağaç dalları titiz bir çalışmayla budanıyor.

Merveşehir Eşref Bitlis Parkında çalışma yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerini ziyaret ederek budama çalışmaları yerinde inceleyeni Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, ilçe genelinde bulunan ağaçlarda gençleştirme ve şekillendirme çalışmaları kapsamında ağaçlarda istenilen form, biçim, çiçeklenme ve sağlıklı gelişebilmeleri için dikimleri müteakiben belli periyotlarda uygun budama yapılması gerektiğine değinen Başkan Fadıloğlu; “ Ağaç dikmenin yanında mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakımı ve budama faaliyetleri de önem taşımaktadır. Bu amaçla ilçemizde bulunan ağaçların dallarını, daha sağlıklı büyüyüp yeşermesi ve ağaçların gelişmesini kuvvetlendirmek için budama çalışmalarına iki ekibimizle devam ettiriyoruz” dedi.

Başkan Fadıloğlu; Budanan Ağaçların Dalları 500 Yoksulun Evini Isıttı

Budanan ağaç dallarının maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza yakacak olarak dağıtıldığına da değinen Başkan Fadıloğlu; “Yaklaşık her yıl 500 yoksul vatandaşımıza 250 ila 300 kilo arasında değişen yakacak yardımı yapıyoruz. Ekiplerimiz budanan dalları toparlayarak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzdeki atölyeye getiriyor. Burada yapılan doğrama işlemlerinden sonra eşit bir biçimde tartılarak çuvallara konuluyor Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gıda Bankasına başvurularını yaptıkları takdirde, budanan ağaç dallarını evlerine kadar ulaştıracağız” dedi.