ÇAĞKUYU KÖYÜ CAMİİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çağkuyu Köyü Cami’nin açılış törenine; AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan,Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, köy muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

CAMİLER BİZİM VAZGEÇİLMEZ MABETLERİMİZDİR

Çağkuyu Camii’nin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde neler yapabileceğinin sonucunu bu camii açılışımız ile görüyoruz. Bugün bu camiinin bu noktaya gelmesinde başta kaymakamlık, müftülüğümüz il özel idaresinin vermiş olduğu destekler ile Enver muhtarımızın takibi noktasında bu noktaya geldik. Allah'a şükür geçmiş dönemlerde kanunen bizim camilere yatırım yapmamız söz konusu değilken son yapılan düzenleme ile artık belediyelerin doğrudan camii yapmasına imkan tanındı. Geçmiş dönemde ufak tefek destekler verebiliyorduk. Ama Allah'a şükür bundan sonraki süreçte okul gibi camii yapabilme imkanımız oldu. Camiiler bizim vazgeçilmez mabetlerimizdir. Bu camiimizin birlik ve kardeşliğe katkı sağlamasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

YAPILAN İŞİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Bu tür açılışların çok önemli olduğuna dikkat çeken Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise “Bu yapılan işin önemi çok büyüktür. Ama bir şey belirtmek istiyorum, insanlar tabiatını yaşar insan fıtratının en temel hedefinden biride mutlu olmaktır. Ben bu camiinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

CAMİMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Peygamber Efendimizin gözünün nuru dediği namazı daha sonraki müminler her yerde açtıkları mescitler ile camiiler ile süslemişler. Bu camilerin kıymetini bilmemiz lazım. Bu kıymet sadece onun güzelliği ihtişamı büyüklüğü ile orantılı değil. Orada neler yapıldığı ile orantılı tabi ki beş vakit namaz camii de kılınır ama onun dışında da çocuklarımızın gerek Kuran-ı Kerim öğrenmesinde ve büyüklerimizin gerek kuran öğrenmesinde çok önemlidir. Ben camiinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Yapılan açılış konuşmaları sonrası Çağkuyu Caminin açılışı gerçekleşti.