ÇEKÜL VAKFI ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BİYOLOJİK GÖLETİNİ GEZDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BİNBİR ÇEŞİT BİTKİ VE DOĞAL GÖL MANZARASI ÖĞRENCİLERİ HAYRAN BIRAKTI

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) üyeleri ve minik öğrenciler Biyolojik Gölet çevresinde Türkiye’de ve Dünya’da sayılı olan bitkileri görme ve tanıma fırsatı buldular. Gölet çevresinde ekilen ve birbirinden güzel renkleri ve kokuları ile hoş bir doğa manzarası yaşatan Gölet öğrenciler tarafından hayranlıkla gezildi. Öğrenciler yeni gördükleri ve ismini merak ettikleri bitkileri gezide kendilerine eşlik eden hocaları ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na sorarak öğrendiler.

ÇEKÜL VAKFINDAN BİYOLOJİK GÖLETE TAM NOT

ÇEKÜL Vakfı ve Şehitkamil Belediyesi olarak birçok ortak projeye imza atıklarını belirten Zafer Okuducu; “ Çekül Vakfı olarak daha 2011 yılında da Şehitkamil Belediye ile birlikte Kültür Elçileri adlı bir projeye imza atmıştık. Şu anda da Dülük Ormanlarında çocuklarımızla birlikte Biyolojik Göleti gezdik. Burası insanlarda doğa ve çevre bilincini geliştirme adına çok güzel bir yer olmuş. Böyle bir yeri kazandırdığı için Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

AMACIMIZ GENÇLERİMİZE ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİNİ AŞILAMAK

Kültürel değerlerin hepsinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “ Çekül Vakfı ile işbirliğimiz devam ediyor. Daha önce ki projede gönüllü öğretmenler yetiştirerek eğitime bir katkıda bulunmak istemiştik ve bu proje kapsamında çalışmalarımız hala devam ediyor. Burada ilköğretim çağındaki çocuklarımıza çevre ve doğanın önemini aşılayarak çevre ve tarihi eserlerimize sahip çıkacak nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak bu gibi çalışmaları benimsiyoruz ve destek vermeye de devam edeceğiz. Geleceğimizin mirası olan bu gençlerimizin daha bilinçli bir birey olarak bu memlekete hizmet edecekleri günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Gezinin ardından Çekül Vakfı temsilcileri ve öğrenciler Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.