CHP'DEN ŞKM'YE TAM NOT

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek ŞKM'yi gezerek inceleme yapan milletvekili Mehmet Şeker ile İl Başkanı Ali Peri memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Fadıloğlu'na teşekkür ettiler.

Milletvekili Şeker; “ Burası Mükemmel Bir Yer Olmuş”

ŞKM'nin Gaziantep'te yaşanan kongre ve kültür merkezi sıkıntısına çözüm sunacağını söyleyen milletvekili Şeker, "Burada emeği geçen herkesin eline sağlık. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep'in geleceği için bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Gaziantep'te sanayimiz, ihracatımız ve ticaretimiz çok iyi. Müze ve kültür konusunda Gaziantep'in geçmişinin tanıtılması konusunda ve ileriye dönük projeler de Gaziantep şuana kadar yoktu. Görüyoruz ki, Gaziantep'te müze sayımız artıyor.

Gaziantep geçmişine sahip çıkıyor. Bu tür kültür merkezleri ve kongre merkezleri de kentimizde yoktu. Biz bunun sıkıntısını yaşıyorduk. 2000 yılında Diyabet Kongresi Gaziantep'te yapılırken, yer bulabilmek için çok uğraşmıştık. Görüyorum ki, şuanda mükemmel bir yer var. İnşallah bizde Diyabet Kongresi'ni 2012'de burada planlıyoruz. Burayı görünce çok hoşuma gitti" dedi.

İl Başkanı Peri; “Emeği Geçen Herkesi Canı Yürekten Kutluyorum”

Daha önceleri Adana ve çevre illerde yapılmak zorunda kalan kongre ve sergilerin artık Gaziantep'te yapılacağını belirten İl Başkanı Ali Peri, "Söyleyecek o kadar çok şey vardı ki, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bunları kökten yok etmiş. Sivil toplum örgütlerinden uzun dönem çalışan, emek veren biri olarak yıllarca Gaziantep'in böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu defalarca söyledik. Birçok kongre ve sergimiz yer yokluğundan dolayı başta Adana olmak üzere başka illere kaydırıldı. Olması gereken bir yerdi. Bu noktaya gelinceye kadar emeği geçen başta Rıdvan başkanım olmak üzere herkesi canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Görev Süremiz İçinde Bu Memlekete Bir Katkı Üretebilirsek Ne Mutlubizleri”

ŞKM binasının ekip işiyle yapıldığını dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep'in yıllardır ihtiyacı olan kültür merkezini Allah'a şükür bu noktaya getirdik. Bu noktaya gelmesinde daha öncede söylediğim gibi belediyemizdeki çalışan en alt kademeden en üst kademedeki arkadaşımıza kadar bu inşaatın imalat safhasında, temelinden bu noktaya gelene kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu milletin malı, bizler geçici süreler için görev almış yöneticileriz" şeklinde konuştu.

Sorunları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çözdüklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, "Görev süremiz içinde bu memlekete bir katkı üretebilirsek ne mutlu. Bu örneklerden bir tanesi oldu. Bir insanın yalnızca göbeğinin yada ensesinin gelişirse dengesiz bir gelişme olur. Vücudun dengeli bir şekilde gelişmesi gerek. Gaziantep ekonomide ihracat ve sanayide belli bir noktaya geldi. Fakat kültür ve sanat açısından bir sıkıntı yaşıyorduk. Biz el ele vererek, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu noktaya getirdik. Bundan sonraki ihtiyaçları da hep birlikte çözeceğiz" ifadelerine yer verdi.