ÇİFTE ŞAMPİYON ŞEHİTKAMİL

GAZİANTEP HALKOYUNLARINI BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

2016 Yılı Kulüpler Arası Halkoyunları İl Şampiyonası’nda Gençler Geleneksel Düzenlemeli ve Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorilerinde il birincisi olarak THOF Kulüpler Arası Halaylar Grup Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden yeşil-siyahlı yemeniler,  bu şampiyonadan da sergiledikleri başarılı performanslarla çifte şampiyonlukla ayrıldı. Her yıl il, bölge ve Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri başarılı sonuçlarla Gaziantep’in gururu olan Şehitkamilli Genç Halk Oyuncular, grup şampiyonasındaki coşku dolu performansları ve yüksek oyun güçleriyle başarı geleneğini Türkiye Şampiyonası sahnesine taşımanın haklı gurur ve mutluluğunu birlikte yaşadı.

ŞEHİTKAMİL’DE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

İki farklı kategoride Bölge Şampiyonluğu sevinci yaşayan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu’nda hedef; Türkiye Şampiyonası. 2016 yılı içerisinde Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca düzenlenen Kulüpler Arası İl ve Bölge Şampiyonalarında dört kupa kaldırmanın sevincini yaşayan yeşil-siyahlı kulübün İdari Menajeri Metin Alati, hedeflerinin Türkiye Şampiyonası sahnesinden de başarıyla ayrılmak olduğunu söyledi. Alati, şampiyona sonrası yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca organize edilen Kulüpler Arası Halaylar Grup Şampiyonası’nda 2 farklı kategoride şampiyonluk yaşamının büyük mutluluğu içerisindeyiz. Tecrübeli antrenörümüz Sait Koca, kontörlündeki halkoyunları topluluklarımız Gaziantep halk oyunlarını katıldıkları her mecrada başarıyla temsil ediyorlar. Topluluğumuzun bundan sonraki hedefi Türkiye Şampiyonası. Ümit ediyorum ki bu şampiyonada da derecelerle, şampiyonluklarla ayrılırız. Ben başarılı sonuçların elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Halkoyunları Topluluğumuza verdiği büyük desteklerden dolayı şampiyon yemenilerimiz adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.