ÇİN?Lİ FOTOĞRAFÇILARDAN BAŞKAN FADILOĞLU?NA ZİYARET


Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÇİN’Lİ FOTOĞRAFÇILARDAN BAŞKAN FADILOĞLU’NA ZİYARET

 

Gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunu içeren fotoğrafları objektiflerine yansıtmak üzere şehrimize gelen Çin’li fotoğrafçılardan oluşan heyet, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret ettiler.Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) aracılığı ile Gaziantep’te ağırlanan Çin’li fotoğrafçılar, tarihi dokuyu korumaya büyük önem veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamındaki başarılı çalışmalarından ötürü kutladılar.

ÇİN’Lİ HEYET ŞEHİTKAMİL’E HAYRAN KALDI

Aralarında Taicang Fotoğrafçılar Derneği Başkanı ve delegasyon başkanı CHEN Jiefa ile Taicang Fotoğrafçılar Derneği Başkan Vekili ve Delegasyon Heyeti Genel Sekreteri WANG Yong’ın da bulunduğu 12 Çinli fotoğrafçı, fotoğraf çekmek için gerçekleştirdikleri gezi sırasında Şehitkamil ilçesinin tarihi dokulara büyük bir özveriyle sahip çıktığını yerinde gördüklerini söylediler. Tarihi dokuların korunmasının geçmişi olan bir şehir için çok önemli olduğunu belirten Çin’li heyet, “Gaziantep’in kültürel dokusunu, mimari yapısını ve geleneksel, modern yaşam tarzını içeren fotoğraflar çekmek üzere şehrinize geldik. Fotoğraf gezilerinin yanı sıra protokol ziyaretleri de gerçekleştirdik. Bu gezi programımız kapsamında şehrin ne kadar geliştiğini ve tarihi yapısına sahip çıktığını yerinde gördük. Özellikle Şehitkamil ilçesinde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını çok beğendik. Objektiflerimize yansıyan fotoğraflar Gaziantep ve Şehitkamil’in başarısını gözler önüne seriyor. Bizleri ağırlayarak misafirperverlik örneği gösteren Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 BAŞKAN FADILOĞLU HEYETE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fadıloğlu ise, Çinli fotoğraf severleri makamında ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade etti. Gaziantep’in pek çok kültürü kendine çeken özel bir dokusu olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan bir kültür şehri, bu anlamda Çin ile pek çok ortak noktamız var. Gaziantep’i detaylarıyla fotoğraflamak pek çok fotoğrafçıyı büyülüyor” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu Çin’li heyete yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Görüşmelerden sonra heyet Başkan Fadıloğlu’na Çin kültürüne ait hediyeler verdi. Başkan Fadıloğlu ise çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.