ÇÖPÜ GETİR HEDİYEYİ AL

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Her mahallede, ‘Atık Toplama İstasyonları’ kuracaklarını söyleyen Fadıloğlu, bu proje için çocukların hedef alınacağını kaydetti. Çocuklar istasyonlara getirecekleri geri dönüştürülebilir atıkların miktarına göre laptop ve playstation gibi hediyeler kazanacak.

Puanlar Çocukların Çöp Kartına İşlenecek

Projeye göre çevre bilinci oluşturmak için çocuklara bir kart verilecek ve çocukların evlerinden getirecekleri atıklar karşılığında kartlarına puan yüklenecek. Çocuklar bu proje ile hem çevreye karşı daha duyarlı olacaklar hem de topladıkları puanlar ile laptop, playstation gibi hediyelere sahip olabilecekler.

Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Fadıloğlu, “ Mahallelerde Atık Toplama İstasyonları kuracağız. İnsanların doğasında olan bir şey var. Bu biraz da bizim eğitimimizle doğru orantılı. İnsanlar almadan bir şey vermeyi kabul etmiyorlar. Çocuklar üzerinden böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Çocuklar evlerinde dönüşüme uğrayacak atıkları getirdiklerinde kendilerine vermiş olduğumuz kartlara bonusları işlenecek. Ve puan toplayacaklar. Bu puan sonucunda playstaion ya da laptop gibi hediyeler vereceğiz.
İnsanlara bu kültürü alıştıracağız. Bir süre sonra ebeveyn de alışacak. Bunun gibi çocukların bilincini arttıracak atık istasyonları ile geleceğe önemli bir yatırım yapmış olacağız. Bu projeyi 2011 yılında hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Atık Yağlar Toplanmalı

Atık yağların çevreyi kirletmemesi için Sağlık Bakanlığı’na da bir öneride bulunduğunu ifade eden Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti: “Şimdi siz ailelere, ‘atık yağları getirin’ deseniz de getirmiyorlar.

Sanayi Bakanlığı’na bir öneride bulundum. Özellikle yanmış yağ toplamada çok büyük sıkıntı var. Yanmış yağların lavaboyla deşarj edilirse toprağa gittiğinde suya ne kadar zarar verdiğini artık hepimiz biliyoruz. Bunu ortadan kaldırmak adına ‘ben ne yapabilirim’ diye düşündüm. 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle bütün yağlara yüzde 20 zam yapılsın. 10 liralık yağ 12 lira olsun. Yağın kullanıldığında yüzde 20 fire verdiğini kabul ediyorum. 5 litrelik bir yağ almaya markete gittiğinizde 4 litre yanık yağ verdiğiniz takdirde yüzde 20 ıskontonuzu alacaksınız. Bu şekilde bu atık yağların tek noktada toplanmasını sağlamış olacaksınız. Dönüşümün de kontrollü olarak yapılmasını sağlayacaksınız. Avrupa bunu yapıyor”.