CUMHURİYET; DEĞERLER BÜTÜNÜDÜR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Cumhuriyet; tüm yurttaşlarımızın eşitlik, adalet ve demokrasi paydasında buluştuğu değerler bütünüdür.

Kurtuluş Savaşında kazanılan zaferin milli iradeyle taçlandırılmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çevresinde kenetlenen milletimiz, kendi geleceğinde söz sahibi olma hakkını Cumhuriyetle elde etmiştir.

Cumhuriyet Bayramı, Gaziantep için anlamlı bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açan kurtuluş mücadelesinde Antep Savunması’nın ayrı bir rolü vardır. Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan gibi nice kahramanların önderliğinde yazılan destanı Büyük Önder Atatürk şu sözlerle anlatmıştır; "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem, onlar yalnız Gaziantep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar, "

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyeti kuran ve yaşatacak güç; birlikteliktir. Bu noktada aziz milletimizin geçmişte gösterdiği yüksek fazilet bizlere örnek olmalıdır. Ortak ideallerimiz ve ülkemizin geleceği için tartışmaları bir kenara bırakıp bir araya gelmeliyiz.

Farklı görüşlerin ifade zemini olan demokrasi ve toplumsal sözleşme niteliğindeki hukuk sisteminin Cumhuriyetin vazgeçilmez öğelerinden olduğunu unutmamalıyız. Çünkü bu sayede, tüm yurttaşlarımız eşit haklara sahip olmakta ve ülkenin geleceğine yön veren iradeyi oluşturmaktadır.

Cumhuriyetimizin 87. Yılını kutlarken ülkemizin ulaştığı nokta halkımıza büyük bir heyecan ve gelecek için güven veriyor.

Şunu çok iyi biliyoruz ki; Cumhuriyet’in bir diğer anlamı da, Ülkemizin geleceğine başarılı bireyler yetiştirmektir. Şehitkamil Belediyesi bu düşünceyle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik eğitim projeleri uygulamaktadır. Cumhuriyetimiz onuruna düzenlediğimiz satranç turnuvasıyla bayramın heyecanı 500’e yakın öğrencimizle paylaştık.

Cumhuriyetimizin 87. Yıl dönümünde, genciyle yaşlısıyla, doğusuyla batısıyla Türkiye’yi yükselen değer yapmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum…