DAVULLU ZURNALI ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAŞKAN FADILOĞLU; “BAŞARININ ASIL MİMARI SİZ SPORCULARSINIZ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, halk oyunlarında Geleneksel Gençler ve Büyükler kategorilerinde il birinciliğini elde eden Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları ekibini Atatürk Kültür ve Spor Merkezi'nde ağırladı. Sporculara baklava ikram eden Başkan Fadıloğlu, tüm sporcuları başarılarından dolayı kutlarken, teşekkür belgesi verdi. Keyifli anların yaşandığı programda Başkan Fadıloğlu, halk oyunları ekibinin kendisine verdiği kupaları da iade etti. Sporcuların, verdiği desteklerden dolayı başarının mimarı olarak gördükleri Başkan Fadıloğlu, kendisine uzatılan kupaları 'başarının asıl mimarı siz sporcularsınız' diyerek halk oyunları antrenörü Sait Koca'ya teslim etti.

 

BAŞARIYI GÖLGELEMEMEK LAZIM, BU SİZİN BİLEĞİNİZİ EMEĞİ

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız ile birlikte sporculara teşekkür belgesi takdim eden Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başarının ekip işi olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:"Bu başarının asıl mimarı siz sporcularımızdır. Sporcularımız var ki bu başarıları alıyoruz. Bu iş ekip işi. Ben lisede iken üniversite iken spor yaptım ama hiçbir zaman folklor oynamadım ama çok güzel bir dal. Şehitkamil Belediyespor olarak da bu dalda faaliyet göstermemizle ilgili arkadaşlarımız bize getirdiler bu olayı. Ama görüyorum ki çok akıllıca bir karar almışız. Bu sene hem gençlerde hem de büyüklerde il şampiyonu olundu. Bu başarıdan dolayı sporcuları ve yöneticileri kutluyorum. Başarıyı gölgelememek lazım. Bu sizin bileğinizi emeği. Çalışılırsa her şeyin sonucu güzel oluyor. Özellikle bu tür faaliyetlerde ne kadar antrenman yapılırsa o kadar güzel sonuç alınıyor."

 

BİZİM MİLLETE HİZMET ETMEK GİBİ ASLİ BİR GÖREVİMİZ VAR

Spor komplekslerinde halk oyunlarıyla ilgili antrenman alanlarının hazırlanması gerektiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu,"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile yeni yapılacak olan spor komplekslerinde bunlara yönelik antrenman alanlarının olması gerektiğini tartıştık. Bu bir ihtiyaç sizlerin çalıştığı yerler meskun mahal'e yakın yerse ister istemez etraftan şikayet alıyoruz. O insanların dinlenme saati bizim çalışma saatimiz olabiliyor. Fakat daha sağlıklı ve huzurlu çalışabileceğiniz imkanlarında mutlaka üretilmesi lazım. Bu konu en azından bundan sonra yapılacak spor komplekslerinde folklora yönelik olarak ortamların hazırlanmasıyla ilgili bir fikir birliğine vardık. Bizimde sosyal tesislerimizin akşamları bu konuda kullanılabilir mi? Bunu düşündük. Bizim millete hizmet etmek gibi asli bir görevimiz var. Bu bir ihtiyaç ise bizimde buna fayda sağlamamız lazım. Bu kısa sürede göstermiş olduğu özverili çalışmalarınızdan ötürü kutluyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Siz bu şekilde devam ettiğiniz sürece sizlerin standartlarını yükseltmek için gereken ne varsa bunu yapacağımı taahhüt ediyorum" dedi.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞARKILARLA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Öte yandan, konuşmaların ardından sporcular davul ve zurna eşliğinde oynarken, Başkan Fadıloğlu'da alkışlarıyla ritim tuttu. Zaman zamanda türkülere eşlik eden Fadıloğlu, daha sonra sporcuların taleplerine kulak verdi.