DEĞİŞEN YAŞAMLAR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu; “Toplumun Aile Yapısını Koruyoruz”

İnsanların sağlıklı yaşam alanlarına kavuşması gerektiğine inandıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptıkları 1+1 konutlar ile vatandaşların sosyal hayatını da iyileştirdiklerini kaydetti. Fadıloğlu, “Bu konutlar içindeki sosyal donatılar ile eğitim meselesini, sağlık meselesini çözüyoruz. Her şeyden önce insanların yaşam kalitesini arttırıyoruz” diye konuştu.

Eşinin asgari ücretle çalıştığını söyleyen Hatice Dağdelen, “Eyüp Sultan mahallesinde bir gecekonduda kiracı olarak oturuyorduk. Lavabo bile dışarıdaydı. Şu an kendi evimizde insan gibi yaşıyoruz. Sanki rüyadayım” derken, 34 yaşındaki Sıdıka Karadaş ise “Bir kamu kurumunda asgari ücretle temizlikçi olarak çalışıyorum. Lavabosu dışarıda olan, sıvası bile olmayan bir evde otururken şimdi insanca koşullarda çocuklarımla birlikte yaşıyoruz” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Kendi Evimizde Ne İstiyorsak Vatandaşımızın da Ona Sahip Olmasına Çalıştık”

Yapılan sosyal konutların toplumun aile yapısını koruduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu şunları kaydetti: “Anne baba ve çocukların tek göz odada yaşaması ne kadar sağlıklı. Bu projeler toplumun aile yapısını korumaya yönelik projelerdir. 1+1’leri yaparken şehrimizin kültürüne uygun bir şekilde planladık. İnşaat kalitesinden ödün vermedik. Kendi evimizde ne istiyorsak vatandaşın da ona sahip olmasına çalıştık. Konutların altında sosyal yaşam alanları bıraktık. Bunun içinde taziye evleri, kurslar, kreş, aile sağlık merkezi olabilecek birimleri düşündük. Bunların dışındaki çatı yapısından, mermerinden, asansöründen, doğalgazından, bahçe yapısından, oyun gurubundan, her türlü en ince detayı düşünülerek nitelikli bir alan elde ettik. Herhangi bir kar gözetmeden 30 bin lira üzerinden satışını gerçekleştirdik.

Bu bizim ilk denememizdi. Buradan gelen tepkiler doğrultusunda bundan sonraki konut projelerimizi devam ettireceğiz. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmek doğru değil. Vatandaşın talebi doğrultusunda proje yaparsanız başarılı olursunuz” dedi.

HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

Şehitkâmil Belediyesi’nin yaptığı 1+1 konutların yeni sakinlerinden biri de Dağdelen ailesi.
Eşi Cuma Dağdelen ve 3 çocuğuyla birlikte daha önce Eyüp Sultan Mahallesi’nde bir gecekonduda yaşadıklarını ifade eden ev hanımı Hatice Dağdelen, bu konutlar ile hayatlarının tamamen değiştiğini kaydetti.
“Daha önce hiç bu kadar rahat bir evde oturmamıştım” diyen Hatice Dağdelen, “Eşim asgari ücretle çalışıyor. Eyüp Sultan mahallesinde bir gecekonduda kiracı olarak oturuyorduk. Lavabo bile dışarıdaydı. Çocuklar akşamları gitmeye korkarlardı. Güvenlik açısından tedirgindik. Şimdi çok rahatız. Bütçemize uygun olduğu için burayı tercih ettik, kira öder gibi ev sahibi oluyoruz” diye konuştu.

GECEKONDUDA OTURUYORDUK

Bir fabrikada çalışarak evinin geçimini sağlayan 34 yaşındaki Sıdıka Karadaş da Şehitkâmil Belediyesi’nin yaptırdığı 1+1 konutların yeni sakinlerinden birisi. Daha önce 3 çocuğuyla birlikte Çıksorut’ta bir gecekondu’da yaşadıklarını belirten Sıdıka Karadaş, yeni taşındıkları konut ile hayatlarının düzene girdiğini ifade etti. Sıvası bile olmayan bir evden içerisinde lavabosu, mutfağı olan bir daireye geçmenin kendileri için hayal olduğunu söyleyen Sıdıka Karadaş, “Bir kamu kurumunda asgari ücretle temizlikçi olarak çalışıyorum. Lavabosu dışarıda olan, sıvası bile olmayan bir evde otururken şimdi insanca koşullarda çocuklarımla birlikte yaşıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.