DENİZSİZ ŞEHİR GAZİANTEP'E YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Atatürk Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Milletvekilleri; Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Cumhuriyet Baş Savcısı Esat Semerci, Ak parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şehitkamil ilçe Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Özel İdare Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Göreve başladığımız günden bu yana en değerli kaynağı, “insan” olarak gördük”

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Temel atma Tören’inde açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Halkımızdan aldığımız izinle başladığımız hizmet serüveninde, yeni bir yıla başlamanın heyecanını, bölgemizde bir ilke imza atacak; Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projemizle taçlandırıyoruz.

Göreve başladığımız günden bu yana en değerli kaynağı, “insan” olarak gördük. Bugün temelini atacağımız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, bizlere inancımızın doğruluğunu gösteren örneklerden sadece biridir… Çünkü bu ve diğer projelerimizin arkasında, tüm personeliyle kenetlenmiş bir aile olan; doğru ve dürüst olmaktan taviz vermeyen Şehitkamil Belediyesi bulunuyor” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Burada yetişecek Sporcularımız, Milli Marşımızı Dünyaya Dinletecek”

Başkan Fadıloğlu; “Türkiye’de yüzme sporundan bahsedildiğinde genellikle şöyle bir cümle duyarız; “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeden, nasıl olurda iyi yüzücüler çıkmaz…” Oysaki bu sporla biraz alakalı birisi, yüzme sporunun gelişmesi için denizin değil; havuzun gerekli olduğunu bilir.
Bugün olimpiyatlardaki madalyalı sporcuların ülkelerine baktığımızda, İsviçre ve Avusturya gibi kara ülkelerini görürüz. Macaristan gibi, denizle hiçbir bağlantısı olmayan bir ülkenin, su sporlarında ekoller arasında yer aldığına şahitlik ederiz.

Bizlerin amacı ise üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’mizin, denizsiz şehri Gaziantep’ten çıkan; Naz Öğücü, Rutkay Alpay, Hakan Barazi, Yasemin Güler, Fatih Karakurt ve rekortmen yüzücü Ali Göz gibi milli sporcularımıza yenilerini eklemektir.
Türkiye’de sağlanan bu başarıları, Uluslararası arenada tekrarlamak ve olimpiyatlarda en fazla madalya verilen ikinci Spor dalı olan yüzmede, milli marşımızı tüm dünyaya dinletmektir” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Engellilerimiz İçin de Rehabilitasyon Havuzu Kuruyoruz”

Yarı olimpik yüzme Havuzu Kompleksi’nin sadece bir yüzme havuzu olmadığını da belirten Başkan Fadıloğlu; “Kompleksimiz, engellilerimiz için hazırlanan özel rehabilitasyon havuzu ile onların tedavilerine destek veren bir sağlık birimi görevini de üstlenecek.
Engelli kardeşlerimizin, Hem tedavilerine yardımcı olacağız hem de onları yüzme gibi heyecan verici bir hobiyle tanıştıracağız.
Hepimizin bildiği gibi; eğer bu karar mercilerini işgal ediyorsak vatandaşlarımızın hayatına artı değerler katmalıyız, yani onarın hayatlarında fark yaratmalıyız.
Bizlerin en büyük temennisi; Her adımında halkımızın emeği ve alın teri olan bu güzel yapılarda; İnsanlarımızın mutlu, huzurlu ve geleceğe güvenle baktığı bir dünya kurmaktır. Gelecek nesillerin dilinde hoş bir seda bırakabilirsek ne mutlu bizlere…” dedi.

İsmini Halk Belirleyecek…

Başkan Fadıloğlu konuşmasının sonunda; ikinci Havuz için Cinderesi – Merveşehir bölgesini belirlediklerini söyleyerek; Yarı olimpik yüzme Havuzu’na Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri’nin sınırını belirleyen Alleben Deresi’nin ismini vermeyi düşündüklerini ancak bunu katılımcı bir şekilde gerçekleştirmek adına internette bir anket yapacaklarını ve halkın malı olan bu yapıya, halkın istediği ismin verileceğini vurguladı.

Vali Kamçı; “Bu Projeler Gaziantep’in Vizyonunu Geliştirecek”

Törende konuşma yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı; Gaziantep’in her gün ileri giden bir şehir olduğunu belirti. “Bu gelişim sayın bakanımızın himayesiyle gerçekleşiyor. Farklı alanlarda büyük hizmetlere imza atılıyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından kurulan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu sportif başarıya katkı sağlayacak büyük bir hizmettir. Yüzme havuzu şehrimizin standartlarını yükseltecek önemli bir projedir.
Engelliler için rehabilitasyon havuzuna da sahip olacak bu kompleks havuz Gaziantep’in vizyonunu geliştirecektir. Bu güzel projeyi tasarlayan başta sayın Şehitkamil Belediye Başkanı’nı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Bakan Şimşek; “Muhteşem Bir Yüzme Kompleksinin temelini atıyoruz”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı konuşmada; “Uzun süreden sonra ilk gelişimde böylesine güzel bir projenin temel atma töreninde bulunduğum için çok mutluyum. Muhteşem bir yüzme kompleksinin temelini atacağız. Özellikle başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten standartları yüksek bir proje hazırlamışlar. Ayrıca başkanımızı bu kompleksi değerli bir alanda kurdu için özellikle kutluyorum. İşin kolayına kaçmadan en güzel yeri seçmişler vatandaşlarımız için...” dedi.


Bakan Şimşek; “Gaziantep 2010’da Yıldızlaştı”

Konuşmasında ekonomiye de değinin Bakan şimşek; “2010 Türkiye’nin ve Gaziantep’in yıldızlaştığı yıldı. Dünya sıkıntılar yaşarken Türkiye büyümede Avrupa birliğini 4’e katladı. Vatandaşımızın refah artışı her şekilde kendisini gösteriyor. Bu güzel tesiste bu göstergelerden biridir.

İstihdamda ise; bütün dünyada işsizlik artarken bizler 1 milyondan fazla vatandaşımıza iş imkanı yarattık. Cumhuriyet tarihinde hazinenin borçlanma faizi en alta seviyeye indi. Bu geleceğimiz için çok önemli bir başarıdır. Artık vatandaşların ürettikleri, emekleri ve vergileri faiz ödemeleri ile heba olmuyor” dedi.

Vali, milletvekilleri ve Belediye başkanlarına da uyum içinde sundukları hizmetlerden ötürü teşekkür eden Bakan Şimşek; “Gaziantep’imiz her geçen gün daha da gelişiyor. Belediye Başkanlarımız her geldiğimde yeni hizmet birimlerinin açılışı ve temel atma törenlerini gerçekleştiriyor. Bu güzel havuz kompleksinden beklide geleceğin olimpiyat şampiyonaları çıkacak. Bizlerin zamanında, bırakın yüzme Havuzu’nu yollarımız bile yoktu. Ama bugün Türkiye bu güzel hizmetleri gerçekleştirebiliyor.

Tüm vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Sayın başkanlarımız ve bizlerin varlık sebebi de budur. Sizlere hizmet halka hizmettir” dedi.
Yapılan konuşmaları ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve beraberindekiler hazırlanan butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler.