DİN GÖREVLİLERİMİZ İNSANLARI İYİYE VE GÜZELE YÖNLENDİREN YEGANE KİŞİLERDİR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Dünya’da Hz. Adem tarafından kurulan ilk mescit olan Kabe’den bu yana İslam Alemi’nin ibadet hanelerine ve din görevlilerine büyük önem gösterdiğini belirten Başkan Fadıloğlu; “Çünkü din görevlilerimiz, sadece ibadethanelerin birer görevlisi olarak değil insanları iyiye, güzele ve hoşgörüye yönlendiren yegane kişiler olmuşlardır” diye konuştu.

Dinimiz İslam Bir din görevlisinin, yaşayışıyla insanlara örnek olması gerektiğini bildiriyor diyen Başkan Fadıloğlu; “Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in topluma daha iyi ve gerçek anlatımı din görevlilerimizin yapmış olduğu araştırmalarla gerçekleşiyor” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “İslam Dini’nin En Büyük Özelliklerinden biride, Başka İnanç ve Görüşlere Karşı Sergilediği Hoşgörüdür”

Başkan Fadıloğlu; İslam Dini’nin en büyük özelliğinin, başka inanç ve görüşlere karşı sergilediği hoşgörü olduğunu vurgulayarak, “Tarihimiz de bunun örnekleriyle doludur. Ulaşılan değişik coğrafyalarda diğer dinlerin mabetlerine zarar vermeden cami ve külliyeler inşa edilmiştir. Kendi camilerimize yaptığımız bakım ve onarımın aynısını diğer mabetlere de yapılmıştır. Bu hoşgörü ortamının en büyük mimarları tarihten buyana din görevlilerimiz olmuştur.
Bizlere düşen görev ise bu güzel mirası daha da yüceltmektir. Cami ve ibadethaneler Allah kelamının eksik olmadığı yerlerdir. Onların bakımları ve güzel görünümleri öncelikli görevlerimizdendir. Sadece Belediye olarak değil toplumumuzun da Cami ve İbadethanelere ayrı bir hassasiyet göstermesi gerekir. En az kendi evimize gösterdiğimiz özen kadar Camilerimize de özen göstermeliyiz” dedi.

Tüm Türkiye’deki Din görevlilerinin bu özel günlerini kutlayan Başkan Fadıloğlu; yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı da bir kez daha onlara teşekkür etti.