DOĞADAN MACERAYA AÇILAN KAPI 'ŞEHİTKAMİL'

HEYECAN, MACERA, ADRENALİN BİR ARADA

Dülük Baba Tabiat Parkı’nda faaliyetlerini sürdüren Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, 2014 yılının başından itibaren il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin öğretmen ve öğrencilerini misafir etmeyi sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, 2015- 2016 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda haftanın 6 günü eğitim faaliyetleri oluyor. Macerasever öğrencilerin ilgisini en çok; ip parkuru, tırmanma duvarı, zipline, pentatlon gibi etkinlikler çekiyor.

Şehitkamil Belediyesi, öğrencilerin daha mutlu, huzurlu ve güven dolu bir ortamda etkinliklere katılabilmesi adına tüm detayları düşünüyor. Ulaşım hizmetlerinden kamp kıyafetlerine, leziz yemek ikramlarından meşrubatlara, sağlık ve emniyet tedbirlerine kadar tüm detayları katılımcı öğrencilerin mutluluğu için kusursuzca organize eden Şehitkamil Belediyesi, kamp alanında öğrencilerini yalnız bırakmayan öğretmen ve okul idarecilerinden büyük takdir topluyor.

Her yıl binlerce öğrencinin heyecan dolu, sportif ve sosyal etkinliklere katıldığı kamp alanında doğal yaşam, çevre bilinci gibi konularda da teorik eğitimler veriliyor. Doğa yürüyüşü ile ormanların ve tüm yeşil alanların şehirler ve gelecek nesiller için ne kadar önemli ve anlamlı olduğu katılımcı öğrencilere anlatılıyor.

 

HER TÜRLÜ DOĞA SPORUNU YAPIYORUZ

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı Sorumlusu Cuma İçigen, kamp ortamında öğrencilerin yaşına uygun her türlü doğa sporunun yapıldığını söyledi. Cuma İçigen, “Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı bünyesinde tırmanma duvarı, ip parkuru, zipline, pentatlon gibi macera parkurları var. Her türlü doğa sporları ve aktivitelerini burada yapıyoruz. Bu parkurlarda 7 ile 18 yaş aralığındaki öğrenciler, gruplar şeklinde gelip buradaki aktivitelerimizden faydalanıyor. Bu aktiviteler, öğrencilerin fiziksel gelişimlerini, ekip ruhlarını geliştiriyor. Bu kampa katılan öğrencilerin iletişim gücü de gelişiyor. Bunların dışında doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Doğa yürüyüşü sırasında öğrenciler, doğada bulunan meyveleri, ağaçları yakından görme imkanı buluyor. Ormanın insan yaşamına yararı da teorik olarak anlatılıyor” açıklamasında bulundu.

Kampa katılan öğrenciler ise kamp ortamında gerçekleştirilen etkinliklerin özellikle yükseklik korkularını yenmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi. Etkinliklerin büyük bir heyecanla yapıldığını dile getiren öğrenciler, özgüvenlerinin arttığını kaydetti. Öğrenciler, en kıza zamanda tekrar kampa katılmak istediklerini ifade etti. Öğrenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.