DOĞAYLA BULUŞTULAR MACERAYA KOŞTULAR

Dülük Tabiat Parkında yer alan Gençlik Kampı ve Doğa Sporları Merkezinde gerçekleştirdiği kamp faaliyetlerinde öğrencilere çevre koruma bilinci eğitimleri veren Şehitkamil Belediyesi, özelikle küçük yaş gruplarındaki katılımcı öğrencilerin doğayı ve hayvanları sevmelerine de büyük katkı sağladı. Birbirinden eğlenceli ve macera dolu etkinliklerle bu güne kadar farklı yaş gruplarında binlerce öğrenciyi günü birlik ve üç günlük konaklamalı kamp faaliyetleriyle misafir eden Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında sportif etkinliklerin yanı sıra gerçekleştirdiği teorik eğitimlerle kampçıların sosyal ve kültürel anlamda gelişimine de büyük destek veriyor.

 

DOĞADA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER DERS KONULARIMIZI DESTEKLİYOR

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında etkinliklere katılan Nilgün-İsmet Akınalan İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Hurşit Ateş, doğada gerçekleştirilen etkinliklerin eğitim-öğretim yılı içerisinde ders kitaplarında yer alan birçok konuyu desteklediğini ve öğrencilerinin doğal ortamda yaşayarak öğrendiklerini ifade etti. Ateş, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği içerisinde yürüttüğü sportif etkinlikler ve projeler kapsamında Dülük Tabiat Parkında Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampına öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte misafir olmanın mutluluğunu yaşadık. Kamp alanında ip parkurlarından tırmanma duvarına, pentatlon sahasından paintball sporuna kadar macera dolu birçok etkinlik mevcut. Bunların yanı sıra gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri, geleneksel çocuk oyunları ve gerçekleştirilen teorik eğitimler öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlıyor. Doğal ortamda yapılan faaliyetler ders kitaplarımızda yazan birçok konuyu destekliyor. Çocuklarımız çevre koruma bilinci kazanıyor, hayvanları ve bitkileri daha da çok seviyorlar.  Sınıf ortamı dışında eğitim faaliyetlerinin devam ettiği. Öğrencilerimizin bol bol moral depoladıkları bu etkinliği tüm sınıf öğretmeni arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Böyle bir alanı şehrimize kazandırdığı ve bizleri misafir ettiği için Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. İlerleyen zamanlarda bu etkinliklerle yeniden buluşmayı arzu ediyoruz.”

 

GENÇLİK KAMPIMIZA FARKLI YAŞ GRUPLARINDAN ÖĞRENCİLER KATILIYOR

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da farklı yaş gruplarından öğrencileri Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında misafir edeceklerini belirten Şehitkamil Belediyesi kamp liderlerinden Hayri Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda düzenlenen yeşil kamplar programına uygun şekilde gerçekleştirdikleri günübirlik ve konaklamalı kamplara yeni etkinlikler eklediklerini söyledi. Yılmaz, kamp faaliyetleriyle ilgi yaptığı açıklamada, “Şehitkamil Belediyemiz ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüz işbirliğiyle il genelindeki okullarımızın katılımıyla gerçekleştirilen kamp programlarında bu yıl da farklı yaş gruplarından binlerce öğrencimizi misafir edeceğiz. Kamp çalışmalarına yeni etkinlikler ekledik.  Tüm kampçılarımızın alandan mutlu ve sosyal anlamda kazanımlar elde etmiş şekilde ayrılmaları adına çalışmalarımızı dört mevsim esasına göre sürdürüyoruz” şeklide konuştu.