DÜLÜK ANTİK KENTİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR.

 

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kazı çalışmalarına hız kazandırmak için çeşitli alternatifler geliştirdiklerini söyledi.
Şehitkamil Belediyesi’nin Turizm alanındaki önemli projesi olan Dülük Antik kentindeki kazı çalışmaları 29 Ağustos 2009 Cumartesi günü start alacak. Proje kapsamında ilimize gelen 18 Arkeologa, 19 işçi destek verecek. Kazı çalışmalarının başkanlığını yapacak olan Almanya'nın Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter, çalışmaların 3 Ekim 2009 tarihinde sona ereceğini söyledi.

ENGELBERT WİNTER, BAŞKAN FADILOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
    Kazı çalışmaları öncesi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun makamında ziyaret eden Dr. Engelbert Winter, projenin ve dolayısıyla kazı çalışmalarının hızlandırılması konusundaki fikirleri olumlu karşıladıklarını belirterek, başkan Fadıloğlu’na Turizme verdikleri önemden dolayı teşekkür etti. Başkan Fadıloğlu’nun, Turizm konusunda son derece duyarlı bir görüş penceresi olduğunu açıkça gördüğünü ifade eden Dr. Engelbert Winter, “Turizm konusunda bilgi sahibi ve donanımlı bir belediye başkanının koordinasyonunda bu kazı çalışmalarını gerçekleştireceğimiz için ekip olarak şanslıyız” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU, ÇALIŞMALARI HIZLANDIRIYOR
    Dr. Engelbert Winter’i makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, kazı çalışmalarının daha uzun yapılması konusunda planlar yaptıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, “Kültürel mirasın korunması ve bazı buluntuların yeni nesillere aktarılması açısından kazı çalışmaları büyük önem taşıyor. Değişik ülkelerden gelen arkeologlarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Yine değerli hocamız Dr. Engelbert Winter’i de kazı çalışmaları başlamadan burada görmekten mutluluk duyduk. Yerel yönetimlerin rutin hizmetler kadar kültür ve turizm alanında da aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. Seçim öncesi bu konuda vaatler vermiştik. Dülük antik kentindeki kazı çalışmalarının daha uzun süreli yapılmasını sağlayarak, çalışmaların daha verimli olması arzusu içerisindeyiz. Bu konuda son derece deneyimli bir ekip oluşturduk. Şehitkamil ilçesi sosyal donatıları, yolları, teknolojik alp yapısı ve sporu kadar kültür ve turizm alanındaki yenilikleriyle de konuşulacaktır” diye konuştu