DÜLÜK ANTİK KENTİNDE KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

   

Önceki gün Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katılımıyla start verilen kazı çalışmalarının, 03 Ekim’de sona ereceği ifade edildi.
Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olarak gösterilen dülük antik bölgesindeki tarihi mirasın, gün yüzüne çıkartılması için yapılan çalışmalara bu yılda devam ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan kazılarda birçok buluntu ele geçirilirken, bu yıl ki kazılarda özellikle 5. ve 7. yüz yıla ait 1.5 metre genişliğindeki sütunların tamamının bulunması hedefleniyor.

BAŞKAN FADILOĞLU: DÜLÜK BİR DÜNYA MİRASIDIR
    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu yıl ki kazı çalışmalarının startını verirken yaptığı açıklamada, Dülük antik kentinin sadece Türkiye değil, Dünya ülkelerini yakından ilgilendiren bir yerleşim merkezi olduğuna dikkat çekti.
Dülük antik kentindeki kazı çalışmalarına destek vererek, bu tarihi mirası turizme kazandırılmasına öncülük etmek istediklerini belirterek şunları söyledi: “Belediyelerin kazı çalışması yapma gibi bir yetkisi yok. Ancak, bu bölgenin sınırlarımız içerisinde olması ilçemiz adına artı bir değerdir. Bundan dolayı bu projeye yasalar çerçevesinde lojistik destek vermeyi sürdüreceğiz. Amacımız, dülük antik mirasının gün yüzüne çıkartılarak, turizme kazandırılmasıdır. Kazı çalışmalarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Prof. Dr. Engelbert Winter olmak üzere tüm arkeologlarımıza ve işçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

PROF. DR. WİNTER: 5. YÜZYILA AİT DUVARIIN TAMAMINI BULACAĞIZ
    Almanya'nın Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter, desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, bu yıl ki kazı çalışmalarında yarım kalan buluntuları tamamlayarak işe başlayacaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl milattan önce 5. ve 7. yüz yıllara ait olduğu belirtilen 1,5 metre genişliğindeki sütunların tamamını bulmaya hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Engelbert, “Kazı çalışmaları sabır isteyen bir uğraştır. Geçtiğimiz yıl bulunan buluntular, bu bölgede bulabileceğimiz bazı buluntularında ipucunu veriyor. Bu doğrultu da değişik ülkelerden aramıza katılan 18 Arkeolog ile bu yıl ki kazı çalışmalarına başladık. Amacımız geçen yıl bulduğumuz duvarın devamına ulaşmak ve ne ifade ettiğini çözmektir.” Diye konuştu.

    Başkan Fadıloğlu, Prof. Dr. Engelbert Winter, arkeologlar ve işçilerle kazı çalışmalarının startının verilmesi anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdi.