DÜLÜK KAZI ÇALIŞMALARINA KALINDIĞI YERDE DEVAM EDİLECEK

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

Gaziantep'in sanayileşme alanında elde ettiği başarıya turizm alanında da ulaşma çabası içinde olduğunu, ildeki tarih ve kültür mirasının bu bakımdan çok önemli olduğunu ifade eden Fadıloğlu, ''Dülük Antik Kenti ilçemiz sınırları içerisinde, buranın turizme kazandırılmasında bize de görev düşüyor'' dedi.

           

            Dülük Antik Kentindeki kazı çalışmalarına lojistik destek verdiklerini, bazı çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Fadıloğlu, şöyle konuştu,''Dülük Antik Kentinde 1997 yılından bu yana Alman Arkeolog Prof. Dr. Engelbert Winter bilimsel yüzey araştırmaları ve kazılar yapıyor. Bilim adamları burasının çok önemli olduğunu, kazılar sonucu ulaşılacak bilgi ve buluntuların dünya arkeoloji çevrelerinin ve turistlerin ilgisini buraya çekebileceğini ifade ediyor.

           

             Ancak Dülük Antik Kenti'nin bir turizm merkezi olabilmesi için kazı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Buradaki kazının daha yıllarca sürebileceği de belirtiliyor. Bu bakımdan biz Alman bilim adamı Prof. Dr. Engelbert Winter ve ekibine olan desteğimiz sürecek.''