DÜLÜK TABİAT PARKINA ÇAM KESE BOCEĞİ BİYOLOJİ MÜCADELE LABORATUVARI KURULDU

KIZILÇAM AĞAÇLARI ARTI DAHA GÜVENDE OLACAK

Şehitkamil Belediyesi, kızılçam ağaçlarına zarar veren Çam Kese Böceğiyle biyolojik olarak mücadele etmek için laboratuvarda 'Calosomo' böceği üretti. Üretilen böceklerin doğaya bırakıldığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çevreyi korumak için biyolojik mücadele verdiklerini ve kısa sürede iyi sonuçlar alacaklarını söyledi.

Şehitkamil Belediyesi, Kavaklık Rotary Kulübü ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Gaziantep ormanlarının yüzde 70'ini oluşturan kızılçam ağaçlarını tarım zararlısı böceklerden korumak için kurulan Çam Kese Böceği Biyolojik Mücadele Laboratuvarı tanıtıldı. Dülük Tabiat Parkı içerisine kurulan laboratuvarın tanıtım toplantısına; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Gaziantep Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya ve Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Utku Mersinli katıldı.

“BELEDİYE OLARAK ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ”

Çam Kese Böceğiyle mücadele için üretilen 'Calosomo' böceğinin özeliklerini ve biyolojik mücadelenin anlatıldığı tanıtım toplantısında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, böceğin birçok hayvan ve bitki türüne zarar verdiğini söyledi. Başkan Fadıloğlu, "Belediye olarak çevreye önem veriyoruz. Kimyasal mücadelenin zararlarından çevrenin etkilenmemesi için biyolojik mücadeleye başladık. Zararlılarla mücadeleyi ekosistem dahilinde yapmayı hedefliyoruz. Emeği geçen Orman İşletme Müdürlüğü ve Kavaklık Rotary Kulubüne teşekkür ediyorum" dedi.

“ORMANLARIN GÜVENLİĞİNİ BİYOLOJİK MÜCADELE İLE SAĞLAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ise zararlı böceklerle mücadele kapsamında üretilen böceklerin özelliklerini değindi. Sabuncu, "Şubat ayı içerisinde kurulan bu laboratuvara doğadan toplanan dişi ve erkek 200 Calosomo böceği üzerinde çalışmalar başladı. Bu çalışmalarla böceklerimizin sayısı artarak 5 bine ulaştı. Bir kısmını doğaya saldığımız böcekler, zararlılarla mücadeleye başladı. İlerleyen günlerde de geriyle kalan böceklerimizi doğaya salarak Kızılçam ormanlarının güvenliğini biyolojik mücadele ile sağlayacağız" diye konuştu.

BAŞKAN FADILOĞLU’NA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Kavaklık Rotary Kulübü eski başkanı Levent Özmen tarafından Belediye Başkanı Fadıloğlu'na teşekkür plaketi verildi.