EĞİTİMDE YAŞANAN SIKINTILARA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ AİLE MERKEZLERİNDEN TAM DESTEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


YAŞ SINIRLAMASI OLMAYAN BİRÇOK KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR

Eğitime her türlü desteği sunabilmek adına birçok çalışmalara imza atan Şehitkamil Belediyesi erken yaşta okuldan alınarak okuma imkanı bulamayan bayanlara sosyal tesislerdeki açık öğretim dersleriyle destek oluyor. Özellikle ev hanımlarının daha bilinçli kararlar alabilmeleri ve çocuklarına daha nitelikli yetiştirebilmeleri için verilen kurslar aynı zamanda okul hayatlarına devam edebilmek adına kendilerine destek oluyor.

OKUMANIN YAŞI YOK

Daha önce ailevi nedenlerden dolayı okuyamadığını belirten kursiyer Yıldız Çağlı “ Açıköğretim den 6. Sınıfı okuyorum. Okumanın yaşı yok. Burada yapılan sosyal tesis sayesinde eğitimimi alıp okuluma devam ediyorum. Bana okuma fırsatı verildiği için çok mutluyum. Öğretmenlerimden ve Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

OKULDAKİ EKSİKLİKLER ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİNDE GİDERİLİYOR

Ali Nacar Sosyal Tesislerinde eğitmenlik yapan sosyal bilgiler öğretmeni Akif Çankaya yaptığı açıklamada; “ Burada çocuklarımızın okul derslerine destek oluyoruz. Okulda ki derslerine ek olarak verilen dersler kendilerine avantaj sağlıyor. Çocuklarımızın burada sadece eğitimi ile ilgili değil aynı zamanda davranışlarını düzeltme konusunda da yardımcı oluyoruz. Aileleriyle birebir görüşerek olumlu tepkiler alıyoruz.

İki çocuk annesi Yıldız Çağlı’nın durumuna değinen eğitmen Çankaya; “ Kendisi bize tam anlamıyla okumanın yaşı olmadığını gösterdi. Azmiyle cesaretiyle ve burada ki varlığıyla sadece çocuklara değil kendisi gibi okuyamamış ama yaşı ilerlemiş kişilere de örnek oldu. Bizde buradan tüm bireylere sesleniyoruz. Gerçekten okumanın yaşı yok. Bunun en güzel örneğini Yıldız kardeşimiz sergiledi” dedi.