EL BECERİ KURS SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

            Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

         Açılışını Şahitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yaptığı sergiye çok sayıda davetli ilgi gösterdi. El Beceri kurslarında 14 branşta eğitim gören 1246 kursiyerden 1025’i sertifika almaya hak kazandı. 34 usta öğretici görev yaptığı kursların sertifika töreni ise önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi.

            Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2008-2009 yılı El Beceri Kursları yıl sonu sergilerinin açılışını yaparken, kursiyerlere modern çizgiler ve motifler kullanarak daha geniş kitlelere hitap edebilecekleri tavsiyesinde bulundu. Hanımlar Lokali’ndeki sergi açılışına eşi Seval Fadıloğlu ile katılan Başkan Fadıloğlu’na, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Açılış törenine mahalle sakinlerinin yanı sıra, kursiyerlerin yakınları da büyük ilgi gösterdi.

           Sergi açılışında yaptığı konuşmada, el beceri kurslarının hanımlar tarafından büyük ilgi gördüğüne değinen Başkan Fadıloğlu, “Onlara daha geniş imkânlar sunacağız. El emeği göz nuru bu eşyaların en iyi şekilde sergilenmesi için yer tespiti yapacağız. Bu kurslarda ilimizin tarihi el işleri gelecek kuşaklara da güzel bir miras olarak aktarılıyor. Altınel, Antep işi, makine nakışı, ebru, mefruşat, takı tasarımı, batik, alüminyum folyo ve iğne oyacılığı gibi el işlerinden oluşan bu serginin bayanlar tarafından büyük ilgi ile gezileceğini biliyoruz. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

            Artık bir ailede 1 kişinin çalışıp, 5 kişiye bakma gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu şunları söyledi: “El Beceri kurslarında bayanlar kendi yaptıkları eşyaların satışı ile aile bütçesine önemli bir katkı da bulunuyorlar. Bu nedenle, meslek kurslarımızı da daha işlev hale getirerek, en azından her aileden bir kişinin bu hizmetlerden faydalanmasını sağlayacağız.”

            Başkan Fadıloğlu, konuşmasının ardından eşi Seval Fadıloğlu, Başkan yardımcıları Abdülcabbar Özkara, Ali Kazcı ve Fasih Ceylan ile birlikte el beceri kursu sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi gezdikten sonra hocalara ve kursiyerleri tebrik eden Fadıloğlu, sergiyi büyük bir keyifle gezdiklerini belirtti.